Mercedes-Benz EQC Edition 1886: asa arata un SUV electric exclusivist!

2020 Mercedes-Benz EQC Edition 1886

Mercedes-Benz renunta la aproape tot atunci cand e vorba despre prezentarea unui nou vehicul, iar Salonul Auto de la New York 2019 nu este diferita. Spunem "aproape" pentru ca, din punctul nostru de vedere, lipsesc modelele sedan, o indicatie a timpurilor pe care le traim.

Am vazut deja cateva noi modele SUV si crossover ale producatorului german iar, de aceasta data, ne prezinta o editie speciala a unui nou vehicul electric, care poarta numele EQC.

Mai exact, numele complet al masinii este EQC Edition 1886, iar imbunatatirile sunt, in general, la nivel estetic, in comparatie cu versiunea standard. De exemplu, zona joasa a grilei frontale este neagra si se termina intr-o nuanta neagra mai lucioasa. Mai mult, si jantele de 20 de inch cu 10 spite au finisaje negre, iar pe aripi ne intalnim cu o interesanta sigla 1886.

In cabina, noile scaune sunt finisate fie intr-o nuanta albastra, fie intr-una neagra, si au pe ele brodate literele EQC Edition 1886. Cu aceleasi litere ne intalnim si pe consola centrala ba, mai mult, proprietarul poate alege culoarea acestora. Daca aceasta e argintie.

Din punct de vedere mecanic, nu exista modificari fata de modelul standard. Toate cele patru roti sunt propulsate de doua motoare electrice, alimentate de un pachet de baterii litiu-ion de 80 kWh, care ajung la 402 cai putere.

Mercedes-Benz estimeaza ca autonomia modelului EQC va fi undeva intre 245 si 275 de km, masina beneficiind si de posibilitatea incarcarii la un sistem de incarcare rapida de 110 kW, daca acesta este disponibil.

Revenind la nume, acesta pare sa aiba o legatura esentiala cu modelul Benz Patent-Motorwagen din 1886, vehicul recunoscut la nivel mondial ca fiind prima masina de serie construita vreodata.

"EQC este pionierul viitorului portofoliu Mercedes-Benz EQ", a declarat Britta Seeger, unul dintre oficialii departamentului de vanzari al producatorului german. "In momentul lansarii, modelul EQC Edition 1886 va servi ca amintire a momentului inventiei primului automobil si a spiritului de pionierat care ne caracterizeaza chiar si in ziua de astazi", a completat oficialul german.

Versiunea standard a noului EQC va ajunge, in luna iunie, pe piata europeana, si va fi vandut si peste ocean la inceputul anului viitor. Varianta Edition 1886 va fi vanduta, de anul viitor, si in Statele Unite. Nu avem, inca, informatii despre preturile modelelor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter