Salon Auto New York 2019: Lincoln lanseaza Corsair, cel mai mic crossover al marcii!

2020 Lincoln Corsair

Noul Lincoln Corsair a debutat, saptamana asta, la New York Auto Show 2019, sub forma celui mai mic crossover al marcii, loc ocupat deocamdata de MKC. Ceea ce conteaza este ca acest Corsair este o masina noua, care are ca target generatiile mai tinere.

Inspirat stilistic de frati mai mari, ca Nautilus, Aviator si Navigator, noul Corsair impinge limbajul de design Lincoln la un alt nivel, diferentele fiind destul de semnificative in comparatie cu Ford Escape, care foloseste aceeasi platforma. Chiar daca e mai mic, modelul pastreaza aceleasi linii si detalii elegante, ba chiar si acoperisul versiunii Aviator.

In momentul lansarii, Corsair va veni cu doua optiuni de motorizare. Cea standard este reprezentata de un propulsor in patru cilindri, de 2,0 litri, care produce 250 de cai si un cuplu-forta de 373 Nm, dar mai exista o versiune in patru cilindri de 2,3 litri, care produce 280 de cai si un cuplu-forta de 420 Nm.

Inginerii de la Lincoln pregatesc si o versiune plug-in hibrid, dar nu avem inca detalii despre aceasta varianta.

Standard pe toate modelele Corsair ne vom intalni cu pachetele de siguranta de baza Lincoln, din care fac parte, printre altele, sistemul de franare automat de urgenta cu detectia pietonilor, sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte, un asistent de pastrare a benzii de mers sau faza lunga automata.

In plus, pe langa acest kit standard, mai puteti opta pentru sistemul adaptiv de pastrare a vitezei, un asistent evoluat de pastrare a benzii de mers, un asistent de contra-franare sau unul de parcare automata. Nu lipseste tehnologia prin care iti folosesti telefonul pe post de cheie sau accesul in masina cu cod, in cazul in care acesta se descarca.

Corsair patrunde in cel mai tare segment din piata SUV a momentului si va incerca sa fure din clientii unor modele ca Mercedes-Benz GLC, Lexus NX si Acura RDX. Nu avem inca informatii despre preturi, dar modelul va fi vandut oficial spre finalul acestui an.

Design Interior

Corsair se diferentiaza, insa, de orice alt model atunci cand vorbim despre interior. Modelul este echipat, standard, cu un display de 8,0 inch, dar exista si optiunea unui instrumentar de bord digital cu ecran de 12,3 inch, care ofera mai multa functionalitate.

Lincoln a optat sa nu echipeze modelul Corsair si cu pachetul Black Label, dar ne intalnim cu scaune ajustabile in 24 de pozitii cu masaj, cu lumina ambientala si cu un acoperis panoramic impresionant. Nu lipsesc pielea in culori exotice, inserturile din lemn si finisajele de cea mai buna calitate.

Videoclipul zilei

Newsletter