Salon Auto New York 2019: Cadillac inlocuieste modelul CTS cu noul CT5

2020 Cadillac CT5

Oficialii de la Cadillac sunt ferm convinsi ca, desi modelele crossover si SUV se bucura de mare atentie acum, versiunile sedan au inca un viitor important in lumea auto.

Dupa investitii de peste 200 de milioane de dolari in fabrica GM Lansing Grand River, producatorul anunta ca noul CT5 este pregatit sa inlocuiasca mai batranul CTS si va fi pozitionat imediat sub mai bine echipatul CT6.

Tema luminilor verticale continua si pe noul CT5, dar partea frontala a masinii este ceva mai agresiva decat imaginea cu care ne-a obisnuit Cadillac. Grila intunecata este destul de lata si ne aminteste de un concept senzational, Escala, in timp ce stopurile verticale sunt complet altfel in comparatie cu fratele sau mai mare.

Trebuie neaparat sa mentionam ca noul model este finisat intr-o nuanta de rosu de Burgundia, asemeni versiunii premium de lux, in timp ce varianta sport este argintie.

In acest moment, avem doar o singura imagine in care sa se vada si interiorul noului model, mai exact una in care este prezentata consola centrala, cu finisaje din lemn si un singur buton de control central pentru sistemul de infotainment.

Cu acelasi material (lemnul) ne intalnim si pe interiorul portierelor, dar in cabina mai este prezenta, pe scaune sau pe suporturile pentru brate, si pielea de cea mai buna calitate. Daca va amintiti, am reusit sa surprindem, acum, ceva vreme, mai multe imagini cu cabina acestei masini, asa ca ne bazam si pe ce ne-au aratat ele.

Noul model are la baza cea mai recenta versiune a platformei Alpha, asa ca noul Cadillac CT5 2020 va putea fi cumparat cu tractiune integrala sau spate si va fi echipat, standard, cu un motor turbo pe benzina de 2,0 litri.

Nu va lipsi si optiunea unui propulsor bi-turbo V6 de 3,0 litri, ambele motoare fiind cuplate la o cutie de viteze automata in 10 trepte, care promite "schimbarea aproape imperceptibila a treptelor".

In plus, in functie de motorizarea aleasa, producatorul va echipa masina cu un logo exterior care va anunta cuplul-forta chiar in... Newtoni-metri.

Cadillac va prezenta oficial noul CT5 luna viitoare, la New York Auto Show 2019, iar vanzarile vor incepe catre finalul acestui an. Nu avem inca informatii despre preturi, dar suntem siguri ca va fi ceva mai ieftin decat CT6 (50.495 de dolari). Ca punct de referinta, modelul pe care il va inlocui pe piata, CTS, pleaca de la 46.995 de dolari.

Videoclipul zilei
Sursa: Cadillac

Newsletter