Noul Porsche 911 Speedster a debutat la New York Auto Show 2019

2019 Porsche 911 Speedster

Au trecut noua ani de cand ne tot gandim la modelul Porsche 911 Speedster, dar a meritat sa asteptam. Unul dintre cele mai tari modele ale marcii din Stuttgart a fost prezentat oficial la New York Auto Show 2019 si, ei bine, ne-a ajuns doar sa-i aruncam o privire...

Asa cum puteti vedea, noua versiune a modelului nu are la baza cea mai recenta varianta 911. Eram destul de siguri ca asa va fi si suntem de acord cu aceasta idee, deoarece sub caroserie se afla aceleasi componente de pe 911 GT3. Sasiul este inspirat de cel al versiunii mai puternice si este echipat cu un sistem de virare pe spate perfect echilibrat si cu un motor cu montat dinamic pe aceeasi parte.

Propulsorul in linie in sase cilindri de 4,0 litri ajunge pana la 9.000 de rpm si genereaza, prin intermediul unui nou regulator individual, nu mai putin de 502 cai putere. Cel mai important, insa, este ca masina va beneficia de o optiune de transmisie clasica, cu trei pedale si o cutie de viteze manuala, in sase trepte.

Noul Speedster beneficiaza si de o reducere a greutatii. In primul rand, acoperisul textil este manevrat manual, doar incuietoarele fiind electrice. Atat aripile frontale cat si botul si partea din spate au fost construite din fibra de carbon si poliuretan. Mai mult, in spatele jantelor de 20 de inch ne intalnim cu frane compozite din ceramica, care cantaresc la jumatate fata de cele standard.

Pe langa bucuria unui schimbator de viteze, cutia de viteze manuala in sase trepte este mai usoara cu 4 kg fata de cea in sapte trepte, si cu 18 kg mai usoara decat una cu dublu-ambreiaj. Porsche a renuntat si la sistemul de aer conditionat, desi cei interesati il pot comanda pe masina.

Rezultatul final este o masina foarte rapida si foarte sexy, care cantareste 1.465 de kg si poate atinge 100 de km/h in 3,8 secunde. Viteza maxima ajunge la 309 km/h dar, si atunci cand sta pe loc, modelul pare sa accelereze.

In plus, perspectiva din interior este la fel de buna, cu cusaturi contrastante rosii si tetiere emboasate Speedster. Mai mult, Porsche vinde celor care cumpara un Speedster si un ceas de cea mai buna calitate.

Nu avem inca preturile pentru Speedster, dar nu va fi o masina ieftina, chiar daca Porsche planuieste sa construiasca mai mult de 1.948 de modele. Comenzile pentru aceasta super-masina speciala se vor deschide in luna mai, primele livrari fiind asteptate catre finalul acestui an.

Videoclipul zilei

Newsletter