Nissan prezinta editia speciala 370Z 50th Anniversary

2019 Nissan 370Z 50th Anniversary

Desi ochii multora din lumea auto sunt indreptati in aceste zile catre Salonul Auto de la Shanghai, ar trebui cu totii sa ne uitam mai atentie si catre Statele Unite, acolo unde urmeaza sa debuteze Salonul Auto de la New York 2019. Si asta pentru ca vom avea cateva surprize interesante din partea celor care vor spune prezent evenimentului de peste Ocean.

Spre exemplu, Nissan pregateste la New York debutul editiei speciale 370Z. Aceasta editie speciala vine la nu mai putin de 50 de ani de la lansarea modelului sportiv. Totodata, 370Z a fost unul dintre primele modele de performanta ale celor de la Nissan!

Asadar, cei de la Nissan se prezinta la New York cu versiunea editie speciala 370Z 50th Anniversary Edition, o versiune prin care tine sa marcheze implinirea a 50 de ani de la lansarea gamei Z de modele de performanta. Editia speciala despre care vorbim in aceste randuri are la baza versiunea 370Z Sport si ne va fi prezentata cu un design cu elemente retro inspirat din modelul de curse BRE 240Z din prima parte a anilor ’70. Trebuie sa recunoastem ca pana aici suna totul extrem de bine, drept pentru care va invitam alaturi de noi si in randurile urmatoare pentru a afla mai multe detalii!

In primul rand, trebuie sa spunem ca editia speciala este disponibila in mai multe variante de culori, si anume alb - rosu si argintiu - negru. Modelele editie speciala vor fi echipate cu niste jante cu dimensiuni de 19 inci, prevazute cu elemente rosii. De asemenea, aceste modele vor avea niste badge-uri “50th Anniversary” montate pe barele de protectie fata si spate. Totodata, veti putea observa mai multe nuante pe oglinzile laterale si pe cele doua usi.

La nivelul habitaclului, versiunea speciala 50th Anniversary se poate lauda cu un volan imbracat in piele Alcantara si cu mai multe elemente preluate din lumea sporturilor cu motor. De asemenea, aceste modele sunt echipate cu un sistem audio semnat de Bose. Asadar, lucrurile suna destul de bine si din acest punct de vedere, nu-i asa?!

Din punct de vedere tehnic, cei de la Nissan nu ne surprind cu nimic, modelele editie speciala preluand unitatea de propulsie de pe versiunea standard a lui 370Z. Asadar, vom putea vorbi despre o unitate de motorizare V6 pe benzina, cu capacitate de 3.7 litri, capabila sa produca 332 de cai putere si un cuplu maxim de 366 Nm. Transmisia este realizata in standard prin intermediul unei cutii manuale de viteze cu sase trepte, insa clientii pot opta si pentru una automata cu sapte trepte.

Videoclipul zilei
Sursa: Nissan

Newsletter