Noul Mercedes-Benz GLS: un debut cu motorizare V8 bi-turbo si spatiu pentru sapte pasageri!

2019 Mercedes-Benz GLS

Luptele pe "frontul" modelelor crossover sunt reale, dar noul Mercedes-Benz GLS pare sa fie pregatit. Masina, aflata la a treia generatie, a fost complet refacuta, are trei randuri de scaune si, cu doua noi motorizari, tehnologie din belsug si spatiu serios la interior, este mult mai buna decat predecesoarea sa. In plus, modelul debuteaza la editia de anul acesta New York Auto Show.

Noul GLS va beneficia de doua versiuni. Modelul de baza, GLS 450, este echipat cu un motor in linie in sase pistoane de 3,0 litri, care produce 362 de cai si un cuplu-forta de 500 de Newtoni-metri. Versiunea mai puternica, GLS 580, este echipata cu un propulsor V8 bi-turbo de 4,0 litri, cu tehnologie hibrida V8, care produce 483 de cai si un cuplu-forta de 699 de Nm.

Ambele variante ale lui GLS sunt cuplate la aceeasi cutie de viteze automata in noua trepte si la un sistem de tractiune integrala 4Matic. Asta ofera abilitatea modelelor sa sprinteze pana la 100 de km/h in 5,9 si 5,2 secunde si sa atinga o viteza maxima de 209 km/h.

Ca si pe mai micul GLE, noul GLS beneficiaza si de sistemul E-Active Body Control, e adevarat ca optiune. Suspensia hidro-pneumatica, alimentata de un sistem de 48 de volti ajutat de baterii, ajuta acest vehicul cu trei randuri de scaune sa descopere gaurile din drum sau sa iasa din situatii off-road, cum ar fi nisipul, noroiul sau piatra.

GLS are multe elemente comune si din punct de vedere vizual cu modelul GLE, mai ales pe partea frontala. Ne intalnim cu aceeasi grila frontala cromata si cu acelasi logo central Mercedes-Benz. Versiunea GLS este echipata, standard, cu jante de 19 inch, in timp ce varianta GLS 580 se bucura de jante mai mari de 21 de inch, dar si cu AMG Line si cu un Pachet Night.

Noul GLS este mai lung cu aproximativ 8 cm decat modelul anterior. Pe versiunea noua, modelul 450 ajunge pana la 520,7 cm, in timp ce modelul 580 pana la 521,2 cm. Ambele variante au un ampatament de 313,4 cm si o latime de 215,6 cm. Tot acest spatiu inseamna loc mai mult pentru pana la sapte pasageri, cu optiunea a sase locuri cu doar al doilea rand de scaune, dar si cu un acoperis panoramic, care se intinde pe aproape 50 de procente din suprafata.

La dispozitia soferului exista si noul sistem de infotainment Mercedes-Benz MBUX, cu un instrumentar de bord cu display de 12,3 inch cu navigatie, care e inclus standard. Printre elementele standard se mai afla un sistem de sunet surround Burmester, un sistem de incarcare wireless cu inductie, iluminat ambiental cu 64 de culori, noua porturi USB si, normal, conectivitate Apple Carplay si Android Auto. In cazul in care va doriti suporturi incalzite sau racite pentru pahare, un display head-up sau functia de masaj "Energizing Comfort", va va costa mai mult.

Nu lipsesc echipamentele de siguranta, printre cele standard aflandu-se sistemul de franare de siguranta automat, asistentul activ la parcare cu camera si chiar comunicarea intre masini. La capitolul optionale ne intalnim cu un pachet avansat Driver Assistance, din care fac parte tehnologia stop-and-go cu radar, asistentul la virare, asistentul la pastrarea vitezei legale, cel de virare in caz de coliziune si multe altele.

Deocamdata, noul 2020 GLS nu are un pret, dar ne asteptam sa fie lansat oficial pe piata inainte de sfarsitul acestui an.

Videoclipul zilei
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter