Noul Kia Stinger GTS: tractiune integrala dinamica si un nou mod Drift

2019 Kia Stinger GTS

Kia Stinger este unul dintre cele mai interesante modele ale marcii, chiar daca vanzarile masinii au fost depasite, luna trecuta, de cele ale minidubitei Sedona. Ei bine, Kia incearca sa re-aduca modelul in atentie si asta cu o editie limitata Stinger GTS.

Vopsit intr-o nuanta portocalie Federation, exclusiva pentru acest model, noul Stinger GTS va atrage, fara indoiala, atentia. La o privire mai atenta, insa, veti observa si o multime de componente din fibra de carbon, printre care capacele oglinzilor laterale, gurile de aer laterale si elementele din jurul grilei frontale.

Printre modificari se mai numara sigla GTS si emblema Stinger, care inlocuieste logo-ul Kia de pe portbagaj.

La interior nu ne intalnim cu multe schimbari, dar ne intalnim cu un plafon inchis la culoare si tapiterie din piele Alcantara pe volan si pe consola centrala. Masina este echipata cu o trapa electrica, cu incarcare wireless pentru telefon si cu un sistem audio premium Harman/Kardon de 720 de watti.

Chiar daca multe dintre schimbari nu sunt extraordinar de dinamice, noul Stinger GTS va fi disponibil cu un nou sistem de tractiune integrala dinamic, care este cam la fel de bun ca cel de pe modelul cu tractiune spate.

Ca parte a acestui efort, sistemul de tractiune integrala beneficiaza de o noua impartire a fortei pe partea spate. De exemplu, modul Comfort trimite 60% din putere pe axul spate, in timp ce modul Sport pana la 80%.

Cel mai important ni se pare noul mod Drift, care trimite 100% din putere pe spate si schimba vitezele mai rapid. Nu lipseste, bineinteles, pe acest sistem D-AWD, un diferential spate de cursa limitata.

De propulsie se ocupa un motor bi-turbo V6 de 3,3 litri, care produce 365 de cai si un cuplu-forta de 509 Nm si este conectat la o cutie de viteze automata in noua trepte, cu transmisie spate sau integrala.

Productia va fi limitata la doar 800 de unitati, primul Stinger GTS fiind asteptat sa iasa pe portile fabricii in aceasta primavara. La momentul in care ajunge in reprezentante, pretul versiunii de baza a modelului este de 44.000 de dolari (cu tractiune spate) si de 46.500 de dolari (cu tractiune integrala).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Kia

Newsletter