2018 Porsche 911 GT3 RS primeste pachetul Weissach

2018 Porsche 911 GT3 RS Facelift

Cu mult mai putine kilograme si cu un design nou, mai agresiv, Porsche 911 GT3 RS Facelift este singurul model din curtea constructorului german care se bucura de dotarea cu noul pachet Weissach.

Salonul Auto de la New York 2018 debuteaza cu un celebru exemplar al companiei Porsche, modelul 911. Acesta nu este pur si simplu un oarecare 911, ci un ravnit GT3 RS facelift de ultima generatie echipat cu pachetul Weissach. Expus cu un kit cu aspect agresiv, constructorul german Porsche nu a modificat doar designul exterior, ci si cel interor, dar si cateva elemente tehnice.

Astfel, 911 GT3 RS facelift cu pachetul Weissach este la dieta, masa totala a acetuia fiind redusa cu 29 de kilograme, iar puterea crescuta semnificativ pana la 520 de cai putere.

Prezentat anterior si in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2018, producatorul german decide sa detalieze continutul pachetului Weissach conceput exclusiv pentru modelul 911 GT3 RS facelift.

In legatura cu aspectul exterior, Kit-ul dezvoltat de producatorul din Stuttgart este axat pe materialele carbon (plafonul si cateva elemente de caroserie) si magneziu (care poate fi echipament cu titlu optional). In versiune standard, capota si eleronul Porsche-ului 911 GT3 RS facelift sunt dezvoltate din fibra de carbon si ulterior vopsite in culoarea caroseriei, insa la unitatile echipate cu celebrul pachet Weissach, acestea sunt prezentate fara aplicarea vopselei, doar cu lac special, pastrandu-se culoarea naturala.

Greutatea intregului ansamblu este redusa considerabil cu pana la 29 de kilograme cu ajutorul jantelor din magneziu si a celorlalte elemente specifice pachetului Weissach.

Interiorul Porsche-ului dotat cu pachetul Weissach pregateste pentru noii clienti covorase extrem de usoare si diferite elemente pe praguri si tetiere. De asemenea volanul este dotat cu o multime de insertii din fibra de carbon, iar la randul lui este echipat cu padele pentru schimbarea treptelor de viteza din acelasi material.

Nici dispozitivele si functiile pregatite de acest pachet nu sunt neglijate, acestea fiind actualizate si adaptate conform ultimelor tehnologii Porsche.

Modelul 911 GT3 RS facelift Weissach este echipat cu un propulsor de 4000 de centimetri cubi cu 6 cilindri care dezvolta 520 de cai putere. Transmisia acestei puteri este actionata cu ajutorul unei cutii de viteze de tip PDK cu 7 rapoarte.

Pentru Romania, pretul noului Porsche 911 GT3 RS facelift incepe de la 201.500 de euro cu TVA. Din nefericire, pretul pentru acelasi automobil echipat cu pachetul Weissach nu este afisat, nestiind inca daca este posibila aceasta situatie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter