2018 Audi RS5 Sportback: un nou profil si motor de 444 de cai putere!

2018 Audi RS5 Sportback

Asteptam de multa vreme sa vedem in "carne si oase" noul Audi RS5 Sportback. Dupa ce ne-a uimit cu versiunea RS5 Coupe, model deja disponibil in reprezentante in intreaga lume, Audi a iesit, in sfarsit, pe piata cu versiunea mai mare si mai sofisticata a modelului. Si este cu adevarat senzationala!

Sub capota ne intalnim cu acelasi propulsor turbo V6 de 2,9 litri de pe varianta coupe si cu aceeasi putere, asa ca la acest capitol nu avem de ce ne plange. Noul RS5 Sportback produce nu mai putin de 444 de cai putere si un cuplu-forta de 600 Nm, putere care face pereche cu o cutie de viteze automata in opt trepte Tiptronic.

Completat de sistemul permanent de tractiune integrala Quattro, acelasi pe care il intalnim pe orice alt model Audi, acest RS5 este fara indoiala extrem de rapid in linie dreapta. Masina accelereaza pana la 100 de km/h in mai putin de patru secunde si poate atinge o viteza maxima de 250 de km/h. Daca optati pentru pachetul Dynamic Plus, viteza maxima urca pana la 280 de km/h.

Sistemul de tractiune integrala imparte puterea, in conditii normale, in procent 40/60 in favoarea axului dorsal, insa poate trimite si pana la 75 sau 85 de procente catre acelasi ax motor, in situatii in care acest lucru devine necesar.

La capitolul gabarit, modelul Sportback este doar cu putin mai mare decat versiunea coupe. Aripile sunt cu doar 15 mm mai late pe fiecare parte, masina coborand la capitolul garda la sol cu aproape 7 mm.

Echipat cu jante mai mari si guri de aer supra-dimensionate, aspectul general al modelului este ceva mai agresiv decat cel al variantei coupe.

In cabina, display-ul virtual Audi este amplasat central pe partea din fata. In versiunea standard, masina este dotata cu Apple CarPlay si Android Auto, dar si cu cateva elemente exclusive RS care o diferentiaza de un model standard sedan.

Vom vorbi mai multe despre noul RS5 Sportback in momentul lansarii oficiale. Cat despre preturi, acestea vor fi anuntate in lunile urmatoare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Audi

Newsletter