2017 Trans Am Super Duty a venit la New York Auto Show cu... 1.000 de cai putere!

2017 Trans Am 455 Super Duty

Marca Pontiac s-a stins si nu arata absolut nici un semn ca si-ar reveni la viata. De aceea, spunem ca are mare noroc cu Trans Am Worldwide, care pastreaza cele mai faimoase masini Pontiac in viata, lucru nu tocmai usor in zilele noastre, mai ales odata cu aparitia noilor modele complet refacute de Chevrolet Camaro, care se apropie foarte mult de clasicul Trans Am.

Ei bine, la 2017 New York Auto Show, producatorul american a venit cu noul Trans Am Super Duty, versiune care aduce aminte de cele mai "rele" masini de la inceputul anilor '70.

Diferentele sunt vizibile la capitolul calitati tehnice. Aceasta noua varianta este dotata cu un motor V8 supraalimentat, de 7,5 litri, care produce 1.000 de cai putere si un cuplu forta de 1.418 newtoni-metru.

Din pacate, iubitorii de putere si viteza vor trebui sa se grabeasca daca vor un asemenea bolid, producatorul a anuntat ca va lansa pe piata doar 50 de exemplare.

Acest nou model Trans Ams vine imediat dupa ce Camaro a trecut la noua platforma Alpha de la General Motors. Noul sasiu a insemnat si o oportunitate fantastica pentru producatorii lui Trans Am, care au lucrat putin si la prezenta si la stilul masinii. Noua caroserie a lui Super Duty este plina de componente fabricate din fibra de carbon, printre care aripile, capota, fantele de aer din fata si din spate sau portbagajul.

Masina este mai joasa decat un Camaro standard, dar acest lucru este greu de observat din cauza pneurilor create special pentru model, Michelin Pilot Sport 4S. Franele Brembo in sase pistoane completeaza imaginea acestui bolid, chiar daca sunt trecute doar la capitolul optionale.

"Noul model este o reinterpretare completa, ceea ce inseamna noi linii ale caroseriei, de aceasta data cu proportii masculine, dar si elemente de stilizare retro", a declarat Tod Warmack, cofondatorul companiei, in momentul anuntului oficial de lansare. "Anul acesta oferim si varianta cu acoperis optional de sticla", a mai declarat acesta.

Marea schimbare apare sub capota acestei masini si este reprezentata de masivul motor V8, doar o mica (dar importanta) parte din pachetul Super Duty. Motorul a fost inspirat de versiunea V8 a motorul LT1 de la General Motors, dar a fost modificat pentru a depasi cei 6,2 litri si a ajunge la o valoare care pare anormala, 7,5 litri. De aceasta modificare se face vinovat sistemul de supraalimentare Magnuson, de 2,3 litri.

Tot cu aceasta ocazie, producatorul ofera si o editie Outlaw a lui Trans Am, care se foloseste de un kit de caroserie asemanator, dar care nu contine deloc fibra de carbon. Si pe aceasta versiune intalnim un motor V8, este vorba despre varianta LT1 de 6,2 litri, si aceasta echipata cu o supra-alimentare Magnuson de 2,3 litri, suficienta pentru o putere si o acceleratie respectabile. Editia Outlaw vine si cu o optiune din acest punct de vedere: o versiune aspirata natural a motorului V8 de 7,5 litri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter