Toyota lanseaza la New York noul Prius Prime Plug-in Hybrid

2017 Toyota Prius Prime Plug-in Hybrid

Toyota revine in centrul atentiei pietei auto internationale prin lansarea unei noi optiuni in ceea ce priveste modelul Prius. Astfel, acestia tocmai au prezentat in cadrul Salonului Auto International de la New York versiunea plug-in a noii generatii Prius. Aceasta aduce in plus o autonomie electrica de pana la 50 de kilometri. Toyota Prius, ajuns in prezent la cea de-a patra generatie, este cel mai cunoscut model hibrid construit vreodata.

Cu aproape douazeci de ani de experienta in spate, noua generatie Prius a fost lansata in premiera absoluta toamna trecuta in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Noua generatie ne-a fost prezentata atunci cu o serie de imbunatatitri, printre care o aerodinamica mai ridicata, un spatiu mai generos dedicat pasagerilor si bagajelor acestora, un sasiu cu pana la 60% mai rigid decat al modelului anterior si cu o serie de tehnologii de ultima generatie.

In ceea ce priveste versiunea hibrida plug-in Preius Prime, va spunem ca aceasta este cea de-a doua generatie Prius care primeste acest tratament de la reprezentantii niponi, beneficiind de aceasta data de cateva performante demne de luat in seama.

Nu in ultimul rand, reprezentantii Toyota au tinut sa reaminteasca tuturor celor prezenti la lansarea noului model, ca ei au fost primii care au lansat pe piata modelele hibride plug-in, tehnologie care a fost preluata mai apoi de toti marii constructori din domeniul auto.

Versiunea hibrida plug-in ne-a fost prezentata intr-o infatisare diferita fata de versiunea clasica pe care o cunosteam din toamna anului trecut. Printre schimbarile care se pot remarca cu usurinta putem aminti de blocurile optice, de stopuri si de alte elemente de caroserie care au fost restilizate si modificate.

Habitaclul interior pastreaza in mare masura dotarile pe care le-am vazut la modelul clasic, in centrul atentiei regansindu-se display-ul digital cu dimensiuni de 8 inci, pozitionat pe verticala.

Oficialii celor de la Toyota au anuntat ca versiunea Prius Prime plug-in va fi echipata cu un nou set de baterii de 8,8 kWh, care vor permite o autonomie 100% electrica de 50 de kilometri. Consumul mediu mixt este unul foarte scazut, situandu-se la doar 1,4 litri consumati la parcurgerea a 100 de kilometri.

Vorbind despre performante, va spunem si ca, in modul electric, viteza maxima la care va ajunge noul Prius plug-in va atinge borna celor 135 km/h. Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam ca o reincarcare completa a bateriilor la o priza normala de 220V se face in aproximativ doua ore si jumatate.

Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat sa asteptam lansarea in showroom-uri a noii generatii Prius Plug-in. Cel mai probabil, aceasta va fi disponibila in Europa spre sfarsitul anului in curs.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter