Noul concept Subaru Ascent: un SUV cu 7 locuri care incearca sa cucereasca piata americana

Subaru Ascent Concept

Parca in mod traditional, Subaru si-a concentrat eforturile, in ultimii ani, pe dezvoltarea unor alternative SUV. Ei bine, a venit momentul in care producatorul japonez a decis sa incerce, pe acest segment de piata, sa atraga cumparatori cu un stil activ de viata.

Nu este un secret ca Subaru lucreaza la un model SUV cu sapte locuri, cu care sa profite de anumite lacune ale pietei auto, iar la editia 2017 a New York Auto Show, producatorul nipon a confirmat ca noul model se va numi Ascent. Deocamdata, numele a aparut pe o versiune concept a acestui SUV, versiune care ofera o idee in legatura cu felul in care va arata modelul de productie.

Cu atat de multe vehicule utilitare pe piata, care incearca sa atraga eventualii clienti cu imaginea unui stil de viata activ, este destul de greu sa gasesti un nume care nu a fost deja folosit. Pentru noi, alegerea producatorului japonez, Ascent, este una destul de buna, desi este periculos de apropiata de Ascender, numele unui model care a esuat pe piata, un GMC Envoy refacut acum cativa ani de Isuzu.

Conceptul Ascent adopta un stil evoluat, care pleaca de la ideile puse in practica pe Viziv-7, model ce a debutat in 2016, la Los Angeles. Ascent vine cu aceleasi faruri cizelate care se intind pe aripi si cam cu acelasi tip de caroserie, iar detaliile ne sugereaza ca acest model este foarte aproape de varianta de productie. In mare, conceptul seamana cu un model Forester supradimensionat.

Interiorul are, pe langa cele sapte locuri (importante pentru vanzare), un display central vizibil din orice unghi, care arata destul de ergonomic.

Puterea acestui concept este asigurata de un motor boxer cu injectie directa si turbosuflanta, care va putea fi intalnit, de altfel, si pe modelul de serie. Producatorul nu a dat alte detalii despre acest motor, nici macar daca este in patru sau sase cilindri.

In mod normal, in aceasta clasa, masinile sunt actionate de motoare in sase cilindri dar, mai nou, producatori ca Ford sau Mazda au experimentat si cu motoare in patru cilindri, in special pentru a creste eficienta masinilor.

Versiune de productie a lui Ascent va fi montata pe noua platforma globala Subaru, prezentata odata cu lansarea modelului compact Impreza. Aceasta noua platforma va fi folosita, la un moment dat, la toate modelele Subaru, motiv pentru care este foarte flexibila: poate fi potrivita unei masini compacte sau acestui Ascent, cel mai mare model de serie Subaru.

Noul Ascent va intra in productie, din 2018, la fabrica companiei din Lafayette, Indiana. Din pacate, modelul va fi vandut exclusiv in America de Nord, o piata care pare sa fie vrajita de masinile SUV cu trei randuri de scaune.

Pe langa acest concept Ascent, Subaru a mai venit la New York Auto Show cu cateva modele interesante. Dintre ele am remarcat versiunea imbunatatita a lui Outback, dar si varianta refacuta a lui Crosstrek.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter