Nissan prezinta la New York noul GT-R Facelift

2017 Nissan GT-R Facelift

Nissan revine in centrul atentiei pietei auto internationale prin dezvaluirea noului Nissan GT-R, facuta cu ocazia Salonului International Auto de la New York. Acest facelift se evidentiaza inca de la bun inceput printr-un look nou, atat la exterior, cat si in ceea ce priveste partea de interior. De asemenea, au fost aduse imbunatatiri importante si in legatura cu performantele tehnice de care noul model este in stare.

Acestea fiind spuse, vorbim despre cea mai importanta serie de schimbari aduse modelului GT-R pana in prezent, model lansat inca din 2007. In ceea ce priveste infatisarea exterioara a noului Nissan GT-R, inginerii niponi s-au rezumat la cateva mici schimbari care sa aiba menirea aducerii unui aer mai proaspat odata cu lansarea acestui facelift.

Astfel, printre elementele care au suferit modificari, putem remarca capota si grila frontala care au fost restilizate, spoiler-ul care de asemenea a fost modificat si prezenta unor praguri laterale noi. Totodata, farurile de zi sunt acum integrate in gurile de aerisire din bara de protectie. Per total, noul Nissan GT-R beneficiaza in continuare de acelasi look sportiv care a atras nenumarate priviri de-a lungul timpului.

Nici habitaclul interior al noului Nissan GT-R nu a scapat neatins de inginerii constructorului nipon, ba chiar acesta suferind modificari si mai vizibile. Printre noutati putem remarca scaunele sport, panoul de bord care a fost restilizat in mare proportie si, nu in ultimul rand, tapiteria realizata dintr-o piele de calitate superioara.

De asemenea, atat volanul, cat si schimbatorul de viteze au fost modificate. Prin toate aceste modificari facute, noul GT-R dispune acum de doar 11 butoane de comanda, fata de cele 27 pe care le avea pana acum.

La nivel de motorizare, noul Nissan GT-R este echipat acum cu o unitate V6 de 3.8 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 570 de cai putere si un cuplu maxim de 633 Nm. Transmisia este asigurata in continuare prin intermediul aceleiasi cutii de viteze robotizata, cu sase trepte si cu doua ambreiaje.

Cu toate acestea, unele imbunatatiri au avut loc si aici, schimbarea vitezelor facandu-se acum mult mai usor. Cu asemenea imbunatatiri la nivelul motorizarii, ramane de vazut ce cifre va scoate noul GT-R pe sosea. Modelul actual reusea sa atinga o viteza maxima de 320 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h era posibila in doar 2.8 secunde. Noul model va fi disponibil spre a fi comandat incepand cu vara acestui an.

Videoclipul zilei

Newsletter