Mercedes-AMG ne prezinta noile GLC 63 4Matic+ si GLC 63 4Matic+ Coupe

2017 Mercedes-AMG GLC 63 4Matic+ Coupe

Cei de la Mercedes-Benz vor sa ne demonstreze cu orice pret ca lucreaza din greu in aceasta perioada pentru diversificarea gamei, aratandu-ne ca are planuri mari pentru perioada urmatoare prin cei de la divizia de performanta AMG. Acestia se pregatesc de lansarea altor trei modele SUV sportive: GLC63, GLC63 Coupe, respectiv GLC63 S Coupe. Cele trei noi modele ar urma sa fie dezvaluite la finalul acestei luni, cu ocazia Salonului Auto de la New York. Haideti sa vedem mai bine despre ce este vorba si care sunt noutatile pe care producatorul german ni le pregateste.

Toate modelele pe care vi le-am spus mai sus sunt construite avand la baza SUV-ul compact GLC si varianta coupe a acestuia. La nivel exterior, toate cele trei modele se vor face remarcate prin grila frontala ceva mai agresiva preluata de la Mercedes AMG GT R, prin deflectorul posterior sau prin spoilerul fata reconceput. De asemenea, primele doua modele vor avea niste jante cu dimensiuni de 19 inci, in timp ce modelul de top va dispune de jante cu dimensiuni de 20 de inci.

Din punct de vedere al motorizarii, toate cele trei modele vor fi echipate cu aceeasi unitate de propulsie V8 bi-turbo, cu capacitate de 4.0 litri. In cazul modelelor GLC63, respectiv GLC63 Coupe, propulsorul in cauza va fi capabil sa dezvolte 470 de cai putere si un cuplu maxim de 650 Nm. Ca sa va faceti o idee mai buna asupra a ce inseamna aceasta varianta de motorizare, va spunem ca modelele echipate astfel vor fi in stare sa accelereze de la 0 la 97 km/h in doar 3.9 secunde.

Asa cum probabil va asteptati deja, varful de gama este reprezentat de ultimul model dintre cele trei pe care vi le-am mentionat la inceputul acestui articol, si anume GLC63 S Coupe. Acesta va beneficia de o putere de nu mai putin de 503 cai si de un cuplu maxim de 700 Nm. La nivel de performante tehnice, aceasta imbunatatire a puterii se traduce printr-un timp mai bun de doar 3.7 secunde care este necesar sprintului de la 0 la 97 km/h.

Echiparea tehnica a celor trei modele cuprinde si o transmisie care este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu noua rapoarte, respectiv un sistem de tractiune integrala 4Matic. Primele doua modele pe care vi le-am prezentat mai devereme beneficiaza de aportul unui diferential mecanic, in timp ce versiunea de top dispune de unul electronic. De asemenea, mai trebuie sa mentionam faptul ca toate cele trei modele dispun de o suspensie pneumatica si de amortizoare adaptive.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter