Mercedes-AMG C63 Cabrio si-a facut debutul

2017 Mercedes-AMG C63 S Cabrio

Mercedes-Benz intrece orice asteptari in ultima perioada de timp, lansand rand pe rand o serie de automobile care impresioneaza atat prin infatisarea lor, cat mai ales prin performantele de care sunt capabile. Si cand vorbim de super performante, ne gandim imediat la divizia de performanta de la Affalterbach, care parca nu se mai opreste din produs bolizi cu sute de cai putere.

Astfel, dupa lansarea din urma cu cateva saptamani a lui C43 AMG Cabrio de la Geneva, iata ca acum a venit randul lui C63 AMG Cabrio, cel mai puternic model din gama. Acesta a fost lansat in urma cu cateva zile in cadrul Salonului International Auto de la New York, loc in care va putea fi admirat si in urmatoarele zile.

La nivel de infatisare, asa cum era si de asteptat de altfel, noul Mercedes-AMG C63 Cabrio preia majoritatea elementelor de la coupe-ul pe care deja il cunoastem, adoptand un look extrem de sportiv si de atragator. Acoperisul este realizat dintr-un material usor, care se poate plia rapid la viteze de pana la 50 km/h.

Bolidul va fi echipat cu niste jante cu dimensiuni de 19 si 20 de inci. In ceea ce priveste motorizarea noului Mercedes C63 AMG Cabrio, acesta dispune de o unitate de motorizare V8 de 4.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 476 cai putere si un cuplu maxim de 650 Nm. Versiunea mai performanta, AMG C63 S, va fi echipata cu acelasi propulsor, dar va beneficia de un plus de 34 de cai putere, ajungand astfel la 510 CP si la un cuplu maxim de 700 Nm.

Beneficiind de o astfel de echipare, performantele inregistrate de cei doi bolizi nu mai sunt de mirare pentru nimeni. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in 4.2 secunde. Pentru modelul AMG C63 S, viteza de 100 km/h este atinsa in doar 4.1 secunde. Pentru cei pasionati de viteza, exista si posibilitatea ca limitatorul electronic sa fie ridicat pana la o viteza maxima de 300 km/h.

Transmisia ambelor versiuni se face prin intermediul unei cutii de viteze AMG Speedshift cu sapte rapoarte. De asemenea, cele doua versiuni beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala 4Matic. Nu in ultimul rand, merita sa mentionam ca versiunea simpla va fi echipata cu un diferential mecanic cu alunecare limitata, in timp ce versiunea de top va dispune de un diferential controlat electronic.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter