Chevrolet Camaro ZL1 Convertible a debutat in tacere la Salonul Auto de la New York

2017 Chevrolet Camaro ZL1 Convertible

Probabil ca o sa va intrebati cat de mult seamana ZL1 Convertible cu fratele sau Coupe? Cele doua sunt asa de asemanatoare incat cei de la Chevrolet nu au facut mare zarva la lansarea oficiala care a avut loc la Salonul Auto de la New York. Totusi, exista cateva diferente, motiv pentru care ne-am gandit sa vi le prezentam. Nu de alta, dar vorbim de un superbolid, care atrage o multime de impatimiti.

Chevrolet Camaro ZL1 Convertible ofera performante comparabile cu modelul coupe datorita arhitecturii de caroserie modulare si rigide care a fost conceputa de la inceput pentru a sprijini modelul decapotabil de inalta performanta. Ca rezultat, exista doar cateva diferente minore de structura care separa coupeul de modelul decapotabil.

Acceleratia modelului ZL1 Convertible este livrata de un motor V8 de 6,2 litri supraalimentat, cu 640 cai putere estimati. Modelul Convertible foloseste o transmisie manuala cu sase trepte de viteza, sau, optional una automata cu 10 trepte de viteza cu sistem Active Rev, care se va gasi in opt modele de masini Chevrolet in 2018.

Aceasta cutie de viteze permite motorului sa ramana la nivelul optim de rotatii pe minut in timpul accelerarii si permite un raspuns fulger la schimbarile de viteza. Pentru a se asigura ca ZL1 se poate manevra la fel de bine, tehnicienii de la Chevrolet au echipa noua lor masina cu o suspensie Magnetic Ride, un diferential electronic cu alunecare limitata, frane Bembo si o serie de alte caracterictici interesante.

Reprezentantii Chevrolet spun ca ZL1 coupe nu are nevoie de alte pachete optionale pentru a fi pregatita de curse, masina are deja unele in dotarea standard, cum ar fi, de exemplu, cele 11 schimbatoare de caldura. Acest lucru, probabil este valabil si in cazul variantei decapotabile.

In materie de design versiunea convertible primeste multe dintre reperele vizuale ale coupe-ului, inclusiv grila mare care pare, pregatita parca sa inghita alte masini. Forma Camaro ZL1 Convertible este una extrem de functionala si a fost testata in mai mult de 100 de ore in tunelul de testari pentru obtinerea unei aerodinamici fara egal.

In concluzie, elementele exterioare joaca un rol important in gestionarea fluxului de aer si in aerodinamica generala a masinii. Capota este acum bombata, are insertii de fibra de carbon si detine un extractor de caldura care trage aerul cald din compartimentul motorului.

Modificarile suplimentare includ un splitter mai mare in fata, un spoiler mare spate si o serie de aripi pe fata- toate sunt reglate special pentru a imbunatati aerodinamica si pentru a-i oferi masinii o stabilitate mai mare la viteza.

Tot la aspectul exterior agresiv contribuie si jantele de 20 inch din aluminiu, anvelopele Goodyear Eagle F1 Supercar concepute special pentru Camaro, precum si franele Brembo cu etriere fata monobloc cu sase pistoane ce intruchipeaza logoul ZL1. Versiunea Chervolet Camaro ZL1 Convertible va fi disponibila pe piata la inceputul anului 2017.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter