WRC: Victorie dramatica pentru Dani Sordo in Raliul Sardiniei. Cum se schimba clasamentul general!

Raliul Sardiniei, etapa a opta a sezonului din WRC, a fost cu adevarat o cursa speciala. Cu liderul clasamentului general, Sebastian Ogier, iesit din cursa inca din prima zi, ierarhia piloților a fost data peste cap.

Campionul ultimelor sase ediții din WRC, Ogier a fost nevoit sa abandoneze dupa numai sapte probe speciale, cand a lovit un bolovan de la marginea drumului, cu un kilometru inainte de finish, si a distrus supensiile Citroen-ului C3. Iesirea sa din cursa i-a facut loc lui Ott Tanak, castigatorul precedentelor doua etape din WRC. Finlandezul de la Ford si-a asumat poziția de lider al clasamentului si a reusit sa o mențina in ciuda evoluțiilor excelente ale lui Thierry Neuville (Hyundai) si ale lui Elfyn Evans (Ford). Totusi, cu cateva probe inainte de final, Tanak a fost si el lovit de ghinion. Neuville si Evans de asemenea si clasamentul final al cursei a fost dat peste cap.

Spaniolul Dani Sordo a castigat la volanul Hyundai, bifand astfel prima sa victorie in WRC dupa aproape sase ani. Spaniolul a fost urmat de Teemu Suninen (Ford) si de Andreas Mikkelsen (Hyundai). Mikkelsen a luat si cele cinci puncte suplimentare din victoria de pe Power Stage. Ogier a terminat al doilea si a luat patru, iar Neuville al treilea, pentru trei puncte. De asemenea, au mai punctat Jari-Matti Latvala (Toyota) si Elfyn Evans.

Locul cinci ocupat de Ott Tanak in cursa din Sardinia inseamna ca este noul lider la general. Finlandezul a ramas cu trei victorii in acest sezon, dar s-a dus la patru puncte in fața lui Ogier. Neuville incheie podiumul, la trei puncte in spatele campionului mondial en-titre.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter