VW ID R Pikes Peak: detaliile oficiale despre monstrul electric construit sa doboare orice concurenta!

VW ID R Pikes Peak

Am tot vorbit despre faptul ca Volkswagen o sa treaca la constructia masinilor electrice si v-am povestit in multe articole, sau macar v-am enuntat in cateva, despre proiectul pe care il vor demara: lansarea cate unui automobil electric in fiecare luna.

Saptamana trecuta, oficialii brandului vorbeau despre faptul ca tranzitia la automobile nepoluante trebuie sa fie sustinuta si la nivel de imagine, asa ca nemtii au vorbit si despre schimbarea logo-ului companiei, logo care va fi ceva mai legat de noile tehnologii care se vor utiliza pe masini, va vorbi despre evolutia industriei auto si mai ales despre bucatica celor de la Volkswagen din acest mare tort al schimbarilor in lumea automobilelor.

Tot saptamana trecuta, pe langa acest anunt care tine mai mult de imaginea companiei, Volkswagen publica ceva fotografii cu conceptul Volkswagen ID R Pikes Peak. Un automobil usor asemuit cu masinile din filmele SF, are saptamana aceasta parte de o sedinta foto asa cum se cuvine pentru un start al marcii germane.

Volkswagen ID R Pikes Peak este echipat cu doua motoare electrice care sunt capabile sa dezvolte 680 de cai putere si un cuplu forta de 650 de Nm. Automobilul jucaus nu cantareste mai mult de 1.100 de kilograme. Spun jucaus pentru ca viteza si timpii de acceleratie sunt o joaca pentru ID R Pikes Peak care este capabil sa atinga suta de kilometri in doar 2.25 de secunde.

Nemtii au dezvoltat acest automobil in ideea in care ar fi unicul concurent capabil de la cursa Pikes Peak, cu motor electric, ce poate trimite acasa absolut toti adversarii electrificati care vor participa la eveniment. Indrazneata afirmatie, as spune. Pe langa aceasta declaratie, nemtii mai spun despre batmobil ca pe traseul de la Pikes Peak ar putea consuma doar 25% din energia pe care i-o ofera pachetul de baterii electrice.

Traseul Pikes Peak are o lungime de aproximativ 20 de kilometri, startul fiind dat de la altitudinea de 2.862 de metri, urmand sa urce pana la aproximativ 4.300 de metri. Pana la varf, fiecare pilot trebuie sa se razboiasca cu cele 156 de viraje pe care sunt nevoiti sa le infrunte cu tot curajul de care pot da dovada in acele momente.

La volanul lui Volkswagen ID R Pikes Peak se va afla pilotul Romain Dumas. Ramane de vazut daca pilotul poate sa faca ceea ce si-au propus nemtii de la Volkswagen… pana la urma, chiar daca masina este capabila de orice, pilotul dicteaza daca va castiga sau nu cursa… el se afla la volanul proiectului dezvoltat de nemti, asa ca trebuie sa fie una cu tehnologia si cu puterile masinii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter