VIDEO Accident horror la Daytona 500. Liderul cursei, scos in decor de un adversar in ultimul tur. A ajuns la spital in stare grava

Pilotul Ryan Newman a ajuns la spital in stare grava, dupa un accident suferit in cursa de 500 de mile de la Daytona.

Un accident teribil petrecut in ultimul tur a marcat editia din 2020 a renumitei intreceri de 500 de mile de la Daytona. Liderul din acel moment al cursei, Ryan Newman a fost tamponat de un alt concurent si s-a lovit puternic de parapeti la aproxximativ 300 km/h.

In ultimul tur, aflat la conducerea cursei, talonat si atins de un alt concurent, Newman a pierdut controlul masinii Ford pe care o conducea cu aproximativ 300 de kilometri/ora, iar aceasta a virat dreapta si a izbit zidul de protectie al circuitului. Masina a ricosat pe pista, a lovit un alt Ford, s-a rasturnat, iar forta impactului a tarat-o pe o lunga distanta, dincolo de linia de sosire. in urma frecarii, masina lui Newman a luat foc, dar din fericire incendiul produs nu a cuprins intreaga epava si a fost stins de stewarzi.

„Ryan Newman este tratat la Halifax Medical Center. El este in stare grava, dar doctorii au precizat ca ranile lui nu-i pun viata in pericol”, se arata intr-un comunicat al echipei Roush Fenway Racing.

In varsta de 42 de ani, Newman are 19 sezoane in Nascar si a castigat Daytona 500 in 2008, precum si alte 18 curse.

Cursa trebuia sa aiba loc duminica. Presedintele Donald Trump a dat startul, concurentii au efectat un tur de pista, apoi ploaia a impiedicat desfasurarae cursei, care a fost reprogramata pentru luni.

Cursa a fost castigata la photofinish de Denny Hamlin, in fata lui Ryan Blaney, cel care il tamponase pe Newman. Este a doua victorie consecutiva pentru Hamlin si a treia din cariera in cea mai cunoscuta cursa  din Nascar.

VIDEOCLIPUL ZILEI