Veste bomba in Formula 1. Ferrari a anuntat despartirea de Sebastian Vettel. Cine ii ia locul!

Pilotul Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la finalul acestui an, se arata intr-un comunicat postat pe siteul oficial al Scuderiei de la Marranello.

Ferrari a anuntat ca Sebastian Vettel va parasi echipa de Formula 1 la finalul acestui sezon, decizia despartirii fiind luata de comun acord, dupa ce nu au reusit sa ajunga la un acord privind o prelungire a contractului.

"Angajamentul meu cu Ferrari va lua sfarsit la finalul anului. Eu si echipa am realizat ca nu mai exista o dorinta comuna de a ramane impreuna", a declarat si Vettel.

Vettel pilota pentru Ferrari de sase ani, timp in care a fost considerat pilotul numarul unu al echipei. Sezonul trecut insa, Vettel si-a vazut pozitia de lider amenintata de pustiul Charles Leclerc, care i-a si luat fata de altfel in clasamentul pilotilor. Mai mult, Vettel pare sa fi inteles ca Ferrari isi construieste viitorul pe umerii lui Leclerc.

Presa internationala speculeaza ca locul lui Vettel la Ferrari ar putea fi luat de Carlos Sainz Jr (McLaren) sau Daniel Ricciardo (Renault).

Cat despre viitorul lui Vettel in Formula 1, acesta este incert. Pilotul german cu patru titluri mondiale la activ are nevoie de o echipa de top pentru a se lupta pentru un nou titlu, dar trebuie sa beneficieze si de statutul de lider al echipei. Ori Hamilton si Verstappen par de neclintit pe pozitiile lor de la Mercedes si Red Bull. Sansa lui Vettel ar putea fi, asadar, te-amul Renault, cealalta echipa de traditie a Marelui Circ, dar care se lupta acum la mijlocul plutonului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter