Verstappen si-a prelungit contractul cu Red Bull. Cand va expira noua intelegere

Verstappen si-a prelungit contractul cu Red Bull. Cand va expira noua intelegere

Echipa de Formula 1 Red Bull a anuntat ca a semnat o noua intelegere cu Max Verstappen.

Pilotul olandez Max Verstappen si-a prelungit contractul cu echipa Red Bull, noua intelegere urmand sa il tina legat de teamul austriac pana in 2023. Imediat dupa anuntul oficial, Verstappen a declarat ca alegerea a fost una extrem de simpla, fiind legat sentimental de teamul care l-a promovat in Formula 1.

„Vreau sa castig cu Red Bull si scopul nostru este sa luptam impreuna pentru titlul mondial”, a declarat Verstappen.

In varsta de 22 de ani, Verstappen a ajuns in cadrul echipei Red Bull in 2014, iar un an mai tarziu si-a facut debutul in Formula 1, la subsidiara Toro Rosso. Avea 17 ani si 166 de zile, devenind astfel cel mai tanar pilot din istoria Formulei 1. Doua saptamani mai tarziu, avea sa stabileasca un nou record – cel pentru cel mai tanar castigator de puncte din Formula 1. Sezonul urmator, avea sa fie promovat la Red Bull.

La 22 de ani, Verstappen are deja in palmares 102 de starturi in Formula 1, reusind sa castige opt curse si sa termine de alte 23 de ori pe podium.

In sezonul 2019, Verstappen si-a trecut in cont trei victorii de cursa si alte sase podiumuri. A terminat de fiecare data in zona punctelor, cu exceptia celor doua meri premii in care a fost nevoit sa abandoneze, la Spa-Francorschamps si la Suzuka. El a incheiat sezonul pe pozitia a treia, reusind astfel cea mai buna performanta din cariera.

VIDEOCLIPUL ZILEI