Video | Verstappen și Ocon, la un pas de bătaie după cursa din Brazilia. Pedeapsă incredibilă pentru olandez.

Verstappen Ocon Fight

Marele Premiu al Braziliei i-ar fi putut aduce lui Max Verstappen a treia victorie din acest sezon și a șasea din scurta sa carieră în Formula 1. Esteban Ocon i-a refuzat însă victoria, iar la final olandezul a încercat să-și facă singur dreptate.

Verstappen a făcut o cursă senzațională la Interlagos, în penultima etapă a sezonului din Formula 1. Plecat al cincilea de pe grila de start, pilotul de la Red Bull a trecut pe rând de principalii săi rivali și la mijlocul cursei era în postura de lider. Victoria i-a fost refuzată de Esteban Ocon, de la Force India, care l-a scos în decor în momentul când îl depășea cu un tur. Verstappen a putut continua cursa, dar a fost nevoit să se mulțumească doar cu poziția a doua, în timp ce Ocon a fost penalizat cu un "stop and go".

Verstappen și-a arătat nemulțumirea încă din timpul cursei, numindu-l idiot pe adversarul său de la Force India. La finalul cursei a mers chiar mai departe și a vrut să îl ia la bătaie. L-a căutat pe Ocon în zona standurilor, iar când l-a descoperit în zona cântarului, l-a îmbrâncit de mai multe ori, aruncându-i și câteva înjurături. Ocon nu s-a lăsat nici el mai prejos și a răspuns cu aceeași monedă, fiind calmat cu greu de stewardzi.

Incidentul nu le-a picat deloc bine oficialilor FIA, care i-au chemat imediat pe cei doi să dea explicații. Verstappen a fost considerat vinovat pentru că a iscat conflictul și a fost sancționat cu două zile de muncă în interesul comunității, pe care va trebui să le presteze în următoarele șase luni.

Marele Premiu al Braziliei s-a încheiat cu victoria lui Lewis Hamilton, campionul mondial în exercițiu. Cu acest al zecelea succes din acest sezon, britanicul le-a asigurat celor de la Mercedes un nou titlu la constructori, al cincilea consecutiv. El a fost urmat pe podium de Max Verstappen, de la Red Bull, și de Kimi Raikkonen, de la Ferrari.

Ultima cursă a sezonului din Formula 1 se va disputa în Abu Dhabi, pe 25 noiembrie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter