Versiunea de raliu a lui Porsche Cayman GT4 Clubsport ar putea intra in productie

Porsche Cayman GT4 Clubsport

Porsche a dezvoltat in urma cu ceva timp un model Cayman GT4 Clubsport, model gandit in special pentru raliuri. De altfel, acest model a si fost masina de deschidere in luna august in cadrul Raliului Germaniei.

Asa cum stiam deja, masina pe care am vazut-o in Germania in cadrul acelui eveniment este doar un concept, germanii negandindu-se inca la acea vreme la mai mult. Insa, se pare ca exista o oarecare cerere pentru acest model, care i-a facut pe cei de la Porsche sa se regandeasca cu privire la acest subiect. Si, s-ar putea ca in perioada urmatoare sa avem parte de o surpriza!

Conform declaratiilor celor de la Porsche, toata lumea a fost extrem de incantata de acest model. Incepand de la piloti si pana la echipa sau de la fanii competitiilor motor sport si pana la pasionatii auto, putem vorbi despre un entuziasm ridicat.

Frank Steffen Walliser, cel care conduce divizia de motor sport a Porsche, a declarat in urma cu doar cateva zile ca pana si pilotii care activeaza in WRC au declarat ca isi doresc sa il piloteze. In aceste conditii, cei de la Porsche s-ar putea indrepta spre o noua varianta de lucru, si anume construirea unui numar limitat de modele.

Acelasi Frank Steffen Walliser a declarat ca deja au fost demarate discutiile cu reprezentantii FIA, ceea ce inseamna ca lucrurile s-au miscat cu o viteza foarte mare in acest sens. Cei de la Porsche spun acum ca se asteapta ca in cazul in care vor intra pe piata, si alti constructori sa ia decizii similare in perioada care urmeaza.

In orice caz, seful diviziei de motor sport a celor de la Porsche, admite faptul ca este posibil sa vedem noul Cayman GT4 Clubsport in viitor pe probele speciale ale raliurilor. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, cei de la Porsche asteapta 100 de comenzi pentru acest model.

Asa cum poate ca stiti deja, Porsche Cayman GT4 Clubsport este echipat cu o unitate de motorizare cu sase cilindri, cu o capacitate de 3.8 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 385 de cai putere. Transmisia catre puntea spate a resurselor este asigurata de o cutie PDK.

De asemenea, stim ca aceste modele dedicate raliurilor au primit protectii suplimentare si elemente noi de siguranta atunci cand au fost lansate. Ramane de vazut daca cei de la Porsche vor primi in cele din urma cele 100 de comenzi!

Videoclipul zilei

Newsletter