Toyota si Mini se lupta pentru titlul din Raliul Dakar! Gyenes, prezent pentru a 9-a oara

Raliul Dakar 2019

Raliul Dakar 2019 a debutat in aceasta saptamana, iar cei aflati la start vor avea de parcurs peste 5.500 de kilometric, exclusive pe teritoriul statului Peru. Tara noastra este reprezentata si in acest an de Emanuel Gyenes

Cea mai dificila competitive de rally raid din lume a debutat in acest an de la Lima, capitala Peru, fiind editia cu numarul 41 din istorie. Faptul ca intrecerea se va desfasura pe teritoriul unui singur stat este o premiera absoluta,

Editia din 2019 trebuia initial sa inceapa din Chile si sa ajunga pana in Ecuador, insa cele doua state au decis sa se retraga. Amaury Sport Organisation, cei care se ocupa de desfasurarea raliului, au incercat sa duca cursa si prin Bolivia, dar au fost refuzati si acolo.

Raliul Dakar a debutat in acest an pe 6 ianuarie cu startul festiv, iar in urmatoarea zi concurentii au inceput prima speciala a zilei. Cursa din acest an are 10 zile de concurs si o singura zi de pauza pe 12 ianuarie si se va incheia tot in capitala Lima.

Automobilele care au plecat la drum vor avea de parcurs un total de 5.598 de kilometric, dintre care 3.094 fiind de probe special.

La aceasta editie batalia se va da intre Toyota si Mini dupa ce Peugeot a decis ca in aceasta editie sa ramana in concurs doar cu piloti privati, cel mai sonor nume fiind al lui Sebastien Loeb, multiplu campion in WRC.

Mini a aliniat o distributie de gala pentru editia din 2019 si ii are in echipa pe Stephane Perhansel si Carlos Sainz, Nani Roma, Cyril Despre si Marc Coma, practice concurentii care au facut istorie in aceasta cursa in ultimii 10-15 ani.

Toyota are si ea in component cateva nume importante precum Nasser Al-Attiyah, dublu castigator al cursei in 2011 si 2015, dar si pe Giniel de Villiers, precum si Bernhard ten Brinke, primul castigand si el in 2009.

Dupa primele doua etape, clasamentul pilotilor este condus de Giniel de Villiers de la Toyota, fiind urmat de colegul sau Bernhard ten Brinke, in timp ce Nani Roma completeaza podiumul. Diferentele nu sunt foarte mari pana in acest moment.

Emanuel Gyenes este singurul reprezentat al Romaniei in Raliul Dakar in acest an, fiind la a 9-a participare din cariera in cea mai dificila cursa de rally raid. Gyenes a trecut in acest an la categoria Malle Moto, cunoscuta ca fiind cea mai grea din raliu . Romanul concureaza pe un KTM si nu va avea asistenta rutiera.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter