Startul sezonului de Formula 1, in pericol. Trei mecanici McLaren si Haas, suspecti de coronavirus

Startul sezonului de Formula 1, in pericol. Trei mecanici McLaren si Haas, suspecti de coronavirus

Cu o zi inainte de startul noului sezon din Formula 1, incertitudinea planeaza asupra etapei din Australia a Marelui Circ.

Epidemmia de coronavirus a bagat lumea sportului in izolare – sute de competitii au fost anulate pe tot globul, iar multe alte evenimente s-au desfasurat cu portile inchise. Lumea sporturilor cu motor nu a fost nici ea ocolita, iar startul sezonului din Moto GP a fost anulat. Acum, acelasi risc planeaza asupra etapei de Formula 1 din Australia, prima runda a noului sezon.

La Antipozi, coronavirusul nu a lovit cu aceeasi putere cu care a facut-o in China sau in Italia si parea ca startul sezonului de Formula 1 se va da fara niciun fel de probleme. Acum, discutiile se poarta insa la un alt nivel. Totul a debutat la inceputul saptamanii, dupa ce un turist britanic cazat la un hotel din apropierea circuitului de la Melbourne a fost decoperit ca fiind purtator al noului virus.

Lucrurile s-au agravat si mai mult miercuri, cand trei mecanici de la echipele McLaren si Haas au prezentat simptomele noului virus. Cei trei s-au autoizolat in camerele de hotel, dar cercetarile continua in ceea ce ii priveste pe ei si pe cei cu care au intrat in contact. In alta ordine de idei, Australia a interzis, incepand de miercuri seara, intrarea in tara a cetatenilor italieni sau a persoanelor care au tranzitat Peninsula in ultimele saptamani. Acest lucru nu ii va afecta insa pe mecanicii Ferrari, AlphaTauri sau Pirelli, care au ajuns inca de saptamana trecuta la Antipozi si care oricum in ultima perioada au fost in Spania, pentru testele din presezon.

In Formula 1, pandemia de coronavirus a provocat deocamdata amanarea unei singure etape. Este vorba despre cursa din China, care nu a fost inca reprogramata. De asemenea, Marele Premiu al Bahreinului, care este programat la finalul saptamanii viitoare, se va disputa cu portile inchise.

VIDEOCLIPUL ZILEI