Final de sezon in WRC. Ogier, campion mondial pentru a sasea oara. Toyota a castigat pe echipe!

Sebastien Ogier WRC Champion

Raliul Australiei a marcat finalul sezonului 2018 din Campionatul Mondial de Raliuri. A fost una dintre cele mai spectaculoase curse ale sezonului si i-a adus francezului Sebastian Ogier un nou titlu de campion mondial, al saselea din cariera.

In ultima cursa a sezonului, Sebastian Ogier si Julien Ingrassa nu au fost lipsiti de emotii. Au terminat cursa de la Antipozi doar pe pozitia a cincea, dar au profitat de abandonurile principalilor rivali din cursa pentru titlu, echipajele formate din Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul, respectiv Ott Tanak si Martin Jarveoja. Francezul și-a asigurat astfel al șaselea titlu mondial consecutiv, al doilea de când conduce pentru Ford.

Altfel, cursa din Australia i-a revenit finlandezului Jari-Matti Latvala, care a terminat cu un avans de 32 de secunde in fata neozeelandezului Hayden Paddon. Pe ultima trepta a podiumului a urcat norvegianul Mads Ostberg, de la Citroen. Imediat in spatele podiumului s-a clasat al doilea echipaj de la Toyota, format din Esapekka Lappi și Janne Ferm.

Tot Raliul Australiei a stabilit și campioana la echipe. Grație celor doi piloți din Top 5, laurii le-au revenit celor de la Toyota Gazoo Racing. Au încheiat sezonul cu 27 de puncte avans față de următoarea clasată, Hyundai. Este primul titlu în WRC după o așteptare de 19 ani a celor de la Toyota, care triumfaseră ultima dată în 1999. De asemenea, este al patrulea titlu din palmaresul producătorului japonez.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter