Sebastian Ogier, victorios in Raliul Monte Carlo, prima etapa a sezonului din WRC

Sebastian Ogier (Citroen), in Raliul Monte Carlo

Francez Sebastien Ogier a castigat in acest final de saptamana Raliul Monte Carlo, runda inaugurala a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Prima etapa a sezonului 2019 a fost una extrem de spectaculoasa, marcand cel mai strans finis din istoria Raliului Monte Carlo. Ogier a reusit in cele din urma sa se impuna, cu un avans de 2.2 secunde fata de belgianul Thierry Neuville, de la Hyundai. Diferenta a fost chiar de 0.4 secunde inaintea ultimei probe speciale a concursului.

Victoria a fost cu atat mai speciala pentru Ogier cu cat i-a adus al saptelea succes in Raliul Monte Carlo si al saselea consecutiv. Se mai impusese in principat si in 2009. Cursa a fost una cu incarcatura si pentru echipa Citroen, care a marcat astfel revenirea in WRC cu victoria numarul 100 din istorie.

Pe locul doi s-a clasat Thierry Neuville (Hyundai), iar pe trei a terminat Ott Tanak (Toyota). O cursa speciala a fost si pentru septuplul campion mondial Sebastian Loeb, care revine pentru un sezon complet in competitia care i-a adus faima dupa sase ani. Francezul de la Hyundai a terminat concursul pe locul al patrulea.

Etapa a doua a WRC, Raliul Suediei, este programata la 17 februarie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter