O noua schimbare de linii in Formula 1. Ocon a ramas fara scaun pentru sezonul viitor

Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului, a venit cu o veste proastă pentru pilotul francez Esteban Ocon. Tânărul a fost anunțat de șefii de la Force India că nu va mai lua startul pentru acest team în sezonul viitor. Ocon nu va rămâne însă pe dinafara Formulei 1. A fost cooptat de campioana mondială Mercedes-AMG ca pilot de rezervă.

Numeroasele incidente în care a fost implicat în acest sezon, cu coechipierul Sergio Perez, i-au făcut pe șefii de la Force India să renunțe la serviciile tânărului pilot francez. Va fi înlocuit de Lance Stroll, al cărui tată a cumpărat echipa Force India.

Era deci de așteptat ca această mutare să fie oficializată, însă rămânea un semn de întrebare asupra pilotului cu care va face Stroll Jr. echipă. Force India l-a preferat însă pe mexicanul Sergio Perez, care vine cu un pachet de sponsori mai atractivi. În plus, Sergio Perez are și o mai mare experiență în Marele Circ și a avut și rezultate mai bune în actualul sezon.

Ocon a fost cooptat astfel de Mercedes-AMG, care i-a oferit locul de al treilea pilot. Un aparent pas înapoi, prin prisma faptului că nu se va mai afla pe grilă în 2019, dar un posibil mare pas înainte, Å£inând cont de faptul că finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul campionului mondial Lewis Hamilton, nu are contract decât pentru anul viitor.

"Planurile sunt foarte clare. O să fie foarte aproape de echipa Mercedes-AMG, va fi pilot de rezervă și al treilea pilot. Va pilota în testele dinaintea și din sezon și va lucra mult timp pe simulator, pentru a ne asigura că este pregătit", a declarat șeful echipei Mercedes-AMG, Toto Wolff, citat de news.ro.

Ocon este la al treilea sezon în Formula 1. După ce a debutat în a doua parte a anului 2016 pentru Manor, el a trecut la Force India, echipă pentru care a obÅ£inut rezultate destul de bune. În 2017 a ocupat locul 8 în clasamentul general, cu 87 de puncte, iar în acest sezon este pe locul 11, cu 49 de puncte, cu o etapă înaintea finalului sezonului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter