Ruptura la Ferrari? Leclerc, reactie vehementa dupa dezastrul de la Monaco

După un inceput destul de bun cu Ferrari, Charles Leclerc isi punea mari sperante in Grand Prixul de acasa de la Monaco. Asteptarile tanarului pilot au fost date insa peste cap dupa o sesiune de calificari incendiara.

Leclerc nu s-a ferit sa isi critice echipa, dupa ce a terminat doar al 16-lea in calificari. Pilotul monegasc a iesit o singura data pe circuit in prima sesiune de calificari, a obtinut un timp destul de bun, apoi s-a vazut aruncat in afara celei de-a doua sesiuni.  Ferrari a judecat gresit evenimentele de pe pista si nu l-a mai scos pe pilot pe pista pentru o a doua incercare. Dezamagirea a fost cu atat mai mare cu cat pozitia de pe grila de start l-a obligat pe Leclerc sa forteze in cursa, ceea ce s-a terminat cu un abandon. In Principat, pilotul de la Ferrari a fost singurul care nu a terminat cursa.

"I-am intrebat daca sunt in siguranta. Mi-au spus ca ei cred ca sunt. Le-am zis, nu ar trebui sa mai ies o data? Vreau explicatii", a reactionat Leclerc.

Raspunsul nu a intarziat sa apara si a venit din partea lui Mattia Binoto, team-principal Ferrari: "Nu a fost o zi buna pentru noi, cu siguranta. E clar ca am facut o greseala. A fost o greseala de judecata din partea noastra, o evaluare gresita a ceea ce numim noi timp de siguranta".

Cursa din Monaco a fost prima din acest sezon in care Leclerc nu a reusit sa puncteze, dupa ce, in precedentele cinci runde, a inregistrat un loc 3 si de patru ori locul 5. In clasamentul general, Leclerc este pe pozitia a cincea, insa deziluzia din Principat l-a lasat la mai bine de 20 de puncte in spatele lui Verstappen.

Abandonul lui Leclerc a afectat-o destul de mult si pe Ferrari, care a cazut acum la 118 puncte in urma celor de la Mercedes AMG, in clasamentul echipelor, cand au trecut numai sase etape din actualul sezon. In plus, Red Bull sta la numai 29 de puncte in spate si ii ameninta serios pozitia Scuderiei. Sa termine pe locul al treilea in clasamentul constructorilor ar fi cu adevarat o lovitura grea pentru cea mai titrata echipa din istorie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter