Revolutia Formula E. Noul sezon ia startul in acest weekend, cu noi reguli si noi echipe

Noul sezon din Formula E debuteaza in acest final de saptamana

Al cincilea sezon al Formula E ia startul la finalul acestei saptamani. Se anunta cel mai interesant sezon de pana acum, cu noi masini, cu noi echipe si cu piloti care au scris istorie in Formula 1.

Cea mai noua competitie afiliata FIA, Formula E, va programa in noul sezon un numar total de 13 curse. Prima dintre ele este programata in acest weekend, dar nu se va mai disputa ca pana acum, in Hong Kong, ci se muta pe circuitul stradal din Ryiadh, Arabia Saudită. Surpriza cea mai mare pentru fani este faptul ca toate cele 13 curse vor fi in direct pe Youtube.

Cea mai importanta schimbare din noul sezon o reprezinta tiparul monopostului. Noua generatie a fost imbunatatita semnificativ, atat din punct de vedere al designului, cat si al tehnologiei folosite. Monopostul dezvoltat de Spark Racing Technologies este dotat cu un motor cu o putere maximă de 250 kW, echivalentul a 340 de cai putere, insa in curse puterea va fi limitată la 200 kW (272 CP). Acceleratia pana la 100 km/h este realizata in numai 2.8 secunde, iar viteza maxima este de 280 km/h.

De asemenea, fiecare pilot va avea posibilitatea sa activeze o data pe cursa sistemul Attack Mode, care permite o crestere a puterii maxime de la 200 kW (272 CP) la 225 kW (306 CP) pentru o scurta perioada de timp.

Aspectul cel mai important este faptul ca noile baterii vor permite o cursa integrala, fara sa mai fie nevoie de incarcare. Pana in prezent, pilotii intrau la boxe pentru schimbarea monopostului la jumatatea cursei, intrucat energia nu era suficienta pentru o cursa intreaga.

O alta noutate care ii entuziasmeaza pe fanii acestui nou sport este faptul ca tot mai multi constructori au ales sa se implice in cursele electrice. Audi a ramas de anul trecut, dar i s-au mai adaugat acum BMW, DS - Citroen si Nissan.

Si pilotii care vor lua startul in noul sezon sunt dintre cei mai buni. Avem parte de cativa piloti cu experienta in Formula 1, ca Jean Eric Vergne, Stoffel Vandoorne, Lucas Di Grassi, Sebastian Buemi sau Pascal Wehrlein. Cel mai important nume este insa Felipe Massa, care va pilota din acest sezon pentru Venturi, dupa 14 ani petrecuti in Formula 1.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter