Zi grea pentru Gyenes la Dakar. Ce a facut riderul roman in etapa a doua si cum arata clasamentul general

Ziua a doua din Raliul Dakar a fost una extrem de dificila pentru Mani Gyenes, singurul reprezentant al Romaniei ramas in cursa din Arabia Saudita.

Emanuel Gyenes a avut parte de o a doua zi de concurs extrem de dificila in Raliul Dakar. A terminat ziua pe pozitia 50 in clasamentul etapei, iar la general a ajuns pe pozitia a 49-a, in cadere doua locuri fata de ziua precedenta.

"A fost o proba dificila, cu foarte multe pietre si mult praf pe traseu. Am preferat sa merg la siguranta, din moment ce depasirile nu erau o optiune din cauza lipsei de vizibilitate. Maine, in etapa a treia, vom merge in munti, iar organizatorii mi-au spus ca este cea mai frumoasa etapa din Dakar. Eu sper sa nu fie la fel de prafuita", a spus Mani la finalul probei de luni.

Gyenes a terminat cei 393 de kilometri ai zilei in 4 ore si 48 de minute, la aproape o ora si zece minute in spatele castigatorului zilei, Ross Branch (Botswana). Mani ramane totusi lider la clasa Original, unde are un avans de aproape 40 de minute fata de principalul urmaritor, columbianul Giordano Pacheco.

Podiumul zilei la clasa moto a fost completat de Sam Sunderland, care a ajuns la un minut si jumatate in urma invingatorului, si de Pablo Quintanilla, care a venit la 2 minute si jumatate de lider. In clasamentul general Sam Sunderland este lider, urmat la un minut si 20 de secunde de Quintanilla si la un minut si 32 de secunde de Kevin Benavides. Castigatorul de anul trecut si invingatorul din prima etapa, australianul Toby Price a incheiat ziua a doua pe pozitia a 15-a, iar la general a ajuns pe locul al 9-lea, la 7 minute si jumatate in urma liderului.

La clasa auto, victoria de etapa i-a revenit lui Giniel de Villiers (Africa de Sud), care a fost urmat de argentinianul Orlando Terranova si de seicul din Emirate, Khalid Al Qassimi. Ziua a fost una dificila pentru castigatorul primei etape, letonul Zala, care a terminat doar pe pozitia a zecea si a cazut pe locul 5 la general. Clasamentul raliului este condus acum de argentinianul Terranova, urmat de Carlos Sainz la aproape cinci minute.

Fernando Alonso a avut si el o zi foarte dificila pe a doua proba a raliului, terminand pe locul 63. Fostul pilot de Formula 1 a cazut astfel pe pozitia a 47-a la general.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter