Raliul Dakar se va disputa in urmatorii 5 ani in Arabia Saudia din motive financiare

Raliu Dakar Arabia Saudita

Raliul Dakar, una dintre cele mai grele curse de anduranta din lume, se va disputa in urmatorii cinci ani in Arabia Saudita dupa ce oficialii nu au mai ajuns la o intelegere cu statele din America de Sud, cele care au organizat intrecerea in ultimii ani.

Celebra competitie a debutat in 1978, iar primul traseu a fost intre Paris, capitala Frantei, si Dakar, capitala Senegalului. Intrecerea s-a dezvoltat treptat de-a lungul anilor si a traversat mai multe tari europene si africane, iar din 2009 avea sa fie mutate in America de Sud din cauza unor amenintari teroriste care au anulat de altfel cursa din 2008.

Peru, Chile, Ecuador si Bolivia au fost gazdele cursei in ultimii ani, insa in 2019 intrecerea s-a disputat doar pe teritoriul statului Peru, din cauza unor neintelegeri intre restul statelor si Amaury Sport Organisation.

ASO nu a stat prea mult pe ganduri si a inceput negocierile cu Arabia Saudita, iar discutiile s-au finalizat cu un acord care va trimite cursa in zona araba in perioada 2020-2024. Publicatia Autosport a fost cea care a oferit in premiera informatia, iar un anunt oficial urmeaza sa fie lansat in urmatoarea perioada.

Cursa va pleca din capitala Riad si traseul va fi unul extrem de complicat datorita celor 3.6 milioane kilometri patrati de desert si a Munteului Asir, zona in care temperaturile pe durata intrecerii sunt intre -2 grade si 30 de grade.

Arabia Saudita, ca intreaga zona araba, s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani pe partea sportiva si inclusiv partea curselor de motor, fiind in acest moment gazda inclusive a unei curse de Formula E. 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter