Raliul Dakar schimba din nou continentul. Din 2020 se va disputa in Asia

Raliul Dakar schimba din nou continentul. Din 2020 se va disputa în Asia

Cel mai dur rally-raid din lume, Raliul Dakar, schimba din nou continentul. Din 2020, renumita competitie se va muta in Asia. Mai exact, in Arabia Saudită, care a achizitionat dreptul de gazduire pentru o perioada de cinci ani.

Inaugurat în 1978, cu punctul de plecare la Paris si cu finish-ul in Dakar, celebrul rally-raid a cunoscut numeroase turbulente in ultima perioada. In 2009 a schimbat prima oara continentul, dupa ce editia din anul precedent fusese anulata din cauza terorismului. Iar astfel, raliul Dakar a ajuns in America de Sud. Acolo s-a disputat pana in 2019, o editie care a stat din nou sub semnul intrebarii, dupa ce tarile organizatoare au renuntat rand pe rand. Pana la urma a fost salvata de Peru, care a ales sa organizeze raliul de una singura.

Din 2020, se va muta in Arabia Saudita. Anuntul a fost facut pe instagram de Mohammed Al-Twaijri, un modest pilot local, dar care este apropiat organelor decizionale din statul arab. Si astfel vestea a primit credibilitate. Ulterior, cotidianul spaniol Marca a anuntat pe surse ca informatia este corecta.

Anuntul este unul surprinzator, cu atat mai mult cu cat ASO, compania care detine drepturile Raliului Dakar, a negociat pana in urma cu cateva zile cu reprezentanti din Peru, Ecuador, Chile si alte state sud-americane pentru a asigura continuitatea in acea parte a lumii. De asemenea, s-au purtat negocieri cu Africa de Sud si cu Namibia, pentru o posibila revenire in Africa, iar pe lista posibilielor organizatoare au mai aparut apoi China, Mongolia si chiar Australia.

Conform cifrelor publicate de cotidianul Marca, Arabia Saudita va plati cate 15 milioane de euro pentru fiecare dintre cele cinci editii pe care le va organiza. Era o oferta greu de refuzat, tinand cont ca Peru a platit doar opt milioane de euro pentru a organiza singura editia din acest an. Cel mai important aspect este insa faptul ca Arabia Saudita pune punct incertitudinilor cu privire la viitorul cursei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter