Porsche LMP1, in testari intense

Numaratoarea inversa pana la inceperea sezonului de curse de masini 2014 a inceput. Dupa succesul avut in iunie pe pista de incercare din Weissach, de langa Stuttgart, Germania, prototipul sport de curse Porsche LMP1 - complet refacut - merge mai departe si participa la alte serii de teste.

In cele mai recente, Neel Jani (Elvetia) a trecut la volanul masinii pentru prima data. Fostul pilot de testari de la Grand Prix face parte din echipa de teste pentru LMP1 incepand cu 1 iulie, anul acesta, si ii asista pe Timo Bernhard (Germania) si Romain Dumas (Franta).

Al patrulea pilot este asul de la Australian Grand Prix, Mark Webber, care se va alatura echipei incepand cu anul 2014. Planurile sunt ca anul viitor Porsche LMP1(Le Mans Prototype 1) sa se alinieze la startul cursei WEC (World Endurance Championship) si la cel al renumitei curse de 24 de ore de la Le Mans.

"Pilotii de teste pe care ii avem ne ajuta sa adunam o cantitate imensa de date vitale; fiecare kilometru parcurs este important. Totusi, pentru a dezvolta LMP1 si mai departe ca si masina de curse avem nevoie de si mai multi kilometri de testare", a spus Frits Enzinger, vicepresedinte al programului LMP1.

"Suntem fericiti sa anuntam progrese cu fiecare test pe care il facem". Un nou set de reguli se va aplica cursei WEC din 2014; acestea vor urmari ca masinile sa fie mai eficiente si sa foloseasca cea mai recenta tehnologie hibrid.

Scopul este reducerea semnificativa a consumului de combustibil a masinilor de curse. Noul Porsche LMP1 va trebui sa gaseasca echilibrul intre consumul optim de combustibil si performanta. Urmand acesta directie, toate modelele viitoare de la Porsche vor putea sa beneficieze de aceste inovatii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter