Porsche a prezentat noua generatie 911 RSR la Goodwood

2019 Porsche 911 RSR

Dupa succesul modelului precedent, oficialii de la Porsche au decis ca nu ar fi deloc o idee rea sa ne prezinte o noua generatie a lui 911 RSR. De fapt, e vorba despre o versiune mai potenta a unui 991.2 GT3 RS, cu motorul pozitionat central, in fata axului de pe spate.

Mai mult, luand in calcul versiunea anului 2019, trebuie sa recunoastem ca noua versiune de top GT va putea, fara indoiala, sa-si apare titlul in Campionatul de Anduranta FIA World.

Noul 911 RSR va urma pasii versiunii 991 RSR (care are la baza un GT3 RS), masina care a fost lansata oficial in 2013 si a fost unul dintre cele mai tari modele ale marcii pana in 2017. De atunci, a trecut prin diverse imbunatatiri, gandite in special pentru a depasi realizarile predecesorului sau si pe cele ale producatorului in campionatul FIA WEC.

"Nu ne place sa ne culcam pe lauri", a explicat Pascal Zurlinden, unul dintre oficialii GT. De aceea, pentru a imbunatati noul 911 RSR, Zurlinden sustine ca inginerii de la Porsche au lucrat in diverse zone ale masinii, la manevrabilitate, eficienta, durabilitate si timpi mai buni de service.

Cu toate aceste operatiuni finalizate, conform oficialului GT, aproximativ 95% din noul 911 RSR este complet nou. De fapt, printre putinele lucruri imprumutate de la predecesorul sau se numara farurile, sistemul de franare, ambreiajul, scaunul soferului si o mica parte din sistemul de suspensie.

De propulsia noului 911 RSR se ocupa o versiune imbunatatita a motorului boxer, in sase cilindri, aspirat natural de pe 991.2. Cu o cilindree putin mai mare, care ajunge la 4,2 litri, acesta devine, astfel, cel mai mare motor boxer care a echipat vreodata un model Porsche 911.

Masina ajunge, in functie de marimea placii de restrictionare, la aproximativ 515 cai putere, forta transmisa catre rotile din spate prin intermediul unei cutii de viteze de curse in sase trepte, insa una ceva mai rigida.

In plus, Porsche s-a asigurat ca noul 911 RSR este pregatit sa cucereasca WEC. Masina a facut o cursa de succes la Le Castellet, in luna martie, acoperind 6.000 de km in 30 de ore fara nici o problema tehnica.

Pentru cei interesati, sa amintim ca noul Porsche 911 RSR va debuta in curse, pe 1 septembrie, la Silverstone, chiar in prima cursa FIA WEC.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
BMW SERIA 8 SECOND HAND - CE PRET ARE IN ROMANIA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Porsche

Newsletter