Ott Tanak, victorie spectaculoasa in WRC Germania. Toyota si-a distrus concurenta

Ott Tanak a bifat o noua victorie in acest sezon din Campionatul Mondial de raliuri. Pilotul de la Toyota a urcat pe prima treapta a unui podium monopolizat de echipa constructorului japonez.

Ott Tanak a castigat Raliul Germaniei, etapa a zecea a sezonului de WRC

Pilotul din Estonia a dominat de o maniera categorica raliul din Germania, etapa a zecea a sezonului din Campionatul Mondial de raliuri si a bifat astfel a cincea sa victorie din actuala stagiune. El a fost urmat pe podium de coechipierii de la Toyota Gazoo Racing, britanicul Kris Meeke si finlandezul Jarri-Mati Latvala.

Campionul mondial in exercitiu si principalul rival al lui Tanak din clasamentul general, francezul Sebastien Ogier, a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a 8-a in raliul german si pare sa isi fi luat in mare masura adio de la un nou titlu de campion mondial. Francezul are sase titluri consecutive pana in acest moment.

In superspeciala de pe ultima parcurgere a traseului, victoria i-a revenit belgianului Thierry Neuville, care a luat astfel cele cinci puncte suplimentare. Au mai punctat in aceasta runda Suninen, Latvala, Meeke si Ogier

Victoria din Germania l-a distantat pe Tanak in clasamentul general din WRC. Estonianul a acumulat 205 puncte si are un avans de 35 de puncte fata de principalul sau urmaritor, Thierry Neuville. Dupa prestatia din Germania, Ogier a cazut pe pozitia a treia, la cinci puncte in spatele lui Neuville.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE ESTE ALCANTARA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter