Olanda revine in circuitul Formulei 1 din 2020. Unde se va disputa cursa si ce Mare Premiu sare din schema

Formula 1 Group, organizatia care se ocupa de destinele Marelui Circ, a anuntat in cursul zilei de marti ca circuitul de la Zandvoort (Olanda) va reveni in calendarul competitional incepand cu sezonul viitor.

"Suntem incantati sa anuntam ca Formula 1 se intoarce in Olanda, pe circuitul de la Zandvoort. De la inceput am spus ca vrem sa concuram pe circuite noi si, in acelasi timp, sa respectam radacinile istorice ale Formulei 1. Anul viitor vom avea o noua cursa stradala in capitala Vietnamului, Hanoi, si ne vom intoarce la Zandvoort dupa o absenta de 35 de ani. In Olanda am asistat la o renastere a interesului pentru Formula 1 in Olanda, in mare parte multumita lui Max Verstappen, lucru demonstrat si de marea portocalie pe care o vedem la fiecare cursa. Cu siguranta asta va fi culoarea predominanta si la Marele Premiu de anul viitor", a declarat Chase Carey, CEO-ul Formulei 1.

Situat la malul Marii Nordului, in apropiere de Amsterdam, circuitul Zandvoort are o lungime de 4.3 kilometri si un numar total de 14 viraje. Este unul dintre circuitele de traditie ale Marelui Circ, prima cursa fiind organizata aici in 1952. De-a lungul timpului, circuitul a gazduit 30 de curse de Formula 1, ultima in 1985.

Autoritatile olandeze au semnat un contract pe trei ani cu Formula 1 Group, insa oficialii au declarat ca sunt sanse mari ca perioada sa fie extinsa.

Reamintim ca Marele Premiu al Olandei va fi a doua noutat din calendarul viitorului sezon de Formula 1. Vietnam intra si ea in premiera in lumea Marelui Circ, iar orasul Miami este asteptat si el sa isi depuna candidatura pentru sezonul viitor, cu o cursa stradala.

In ciuda celor doua noi locatii deja confirmate, sunt sanse mari ca sezonul de Formula 1 sa aiba tot 21 de curse. Expertii sustin ca, cel mia probabil, va iesi din calendar cursa de la Barcelona, Marele Premiu al Spaniei. De asemenea, sunt sub semnul intrebarii cursele din Marea Britanie, Germania si Mexic.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter