Nurburgring: Accident teribil in VLN cu un Porsche 911 GT3 Cup!

Porsche 911 GT3 Cup VLN Accident Nurburgring

Cand vezi un accident precum cel din filmuletul de fata, te gandesti instant: Ce o fi patit pilotul? Apoi, te incurajezi, amintindu-ti ca nivelul de siguranta in lumea masinilor de curse a crescut formidabil in ultimii 15-20 ani.

Accidentul pe care tocmai l-ai vazut s-a intamplat in ultima etapa a Campionatului de Anduranta VLN( a sasea) de la Nürburgring, Germania si il are ca protagonist pe pilotul american John Shoffner de la J2 Racing. Intr-o curba, nu foarte dificila, Shofnner a pierdut controlul asupra Porsche-ului 911 GT3 Cup pe care il pilota.

Din imagini, se poate observa cum americanul scapa masina de sub control, dupa ce musca din iarba de pe margine. In urmatoarele 5 secunde, GT3-ul se rostogoleste de cel putin 10 ori inainte de a se opri, rasturnat, pe marginea pistei.

Shoffner a fost dus la spital, imediat dupa accidentul teribil. Din fericire, a scapat cu viata. Mai mult decat atat, cei din echipa sa au anuntat ca nu are rani serioase.

O data in plus, dupa acest accident care putea avea urmari grave, ne dam seama cat de sigure au devenit masinile de curse. Desi s-a rostogolit de atatea ori, Porsche-ul lui Shoffnner nu arata prea sifonat. Din contra, cockpit-ul e intact. Asta se datoreaza, in primul rand roll-cage-ului proiectat special pentru a atenua efectele accidentelor.

Concluzionand...un astfel de scenariu era imposibil, in urma cu cateva decenii. Un accident precum cel pe care l-am vazut in acest material video ar fi transformat masina intr-un morman de fiare, iar pilotul ar fi trebuit sa fie nascut sub o stea norocoasa pentru a scapa cu viata….

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI SCUMPE 7 MASINI DIN ISTORIE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter