Motorul Ford V6 EcoBoost intra pe circuit in 2014

Ca parte a strategiei de a folosi tehnologii inovatoare in lumea masinilor de curse, Ford a anuntat ca planuieste sa foloseasca motorul V6 EcoBoost, de 3.5 litri, la seria campionatelor din 2014, TUDOR United SportsCar.

Noul motor care va debuta la cursa Rolex 24 din Daytona, de pe 25-26 ianuarie, va fi montat pe un nou prototip. Michael Shank Racing este prima echipa care va folosi sistemul de propulsie EcoBoost pe o masina de curse.

"Suntem mandri sa aducem un motor cu injectie directa, bi-turbo V6 EcoBoost la Campionatul United SportsCar, unde se intalnesc motoare puternice, V8.

Dorim sa demonstram capacitatile motorului care ofera atat economie de combustibil, cat si performanta pe pista", a spus Jamie Allison, director Ford Racing. "Acest motor este viitorul", spune Doug Yates, director al Roush Yates Racing Engine.

"Noul motor de la Ford include toate noile tehnologii de pe piata-injectie directa, putere turbo si eficienta sporita". Prototipul pe care va fi montat motorul va avea elemente de desing create de catre seful departamentului de design, Garen Nicoghosian. "

Masina propulsata de EcoBoost este adaptata pentru sistmul de curse si are elemente sporite de control. Ford Motor Company a reusit sa imprime acestui prototip de curse stilul unic si formele atat de caacteristice designului Ford", a mai spus Allison.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter