Mike Rockenfeller, lider in clasamentul DTM

Locul doi, cel mai rapid tur de pista, cel mai bun timp la boxe. Cam asa arata in doar cateva cuvinte evolutia lui Mike Rockenfeller, pilotul Audi, la Lausitzring. El a preluat conducerea in clasamentul DTM in fata a peste 65 de mii de spectatori.

De pe pozitia a sasea la grila de start, "Rocky", aflat la volanul Audi RS 5 al Audi Sport Team Phoenix a urcat tocmai pe locul doi, la final. Dupa numai patru tururi, castigatorul din 2010 al cursei de la Le Mans a schimbat anvelopele standard cu cele option, iar de atunci a fost cel mai rapid sofer din cursa. L-a depasit pe pilotul Mercedes Robert Wickens si a pus presiune constant pe liderul Gary Paffett.

Dupa a doua oprire la standuri, soferul Audi s-a concentrat puternic in castigarea locului doi, care i-ar fi asigurat sefia in clasamentul general. "Multumesc Audi si Team Phoenix, masina mea a fost absolut fantastica astazi. Cu anvelope standard a fost cam dificil, dar am avut o strategie buna si opriri perfecte la boxe. Gary Paffett a fost putin mai rapid la final, dar am castigat puncte importante in campionat.

A fost o cursa foarte buna, sunt multumit", a declarat Rockenfeller. Jamie Green, in Audi-ul sau RS 5 Red Bull, a ocupat locul 5, castigand astfel primele sale puncte de cand a trecut la Audi. El a inceput cursa cu anvelope option si, pana la prima oprire la boxe, in turul 24, era al treilea in clasament.

Colegul sau de echipa, Mattias Ekstrom, a adoptat o cu totul alta strategie. Suedezul a facut doua opriri la boxa in primele opt tururi, ca in urmatoarele 44 sa ruleze cu anvelope moi. El a urcat astfel de pe locul 18, pe 8. Intr-un duel incredibil in ultimul tur, Ekstrom a fost la un pas sa ii fure locul 7 lui Bruno Spengler. Ambele masini au trecut simultan linia de sosire.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter