Miami ar putea gazdui curse de Formula 1 din 2020. Votul decisiv se da pe 28 martie

Statele Unite ar putea avea din sezonul viitor doua curse de Formula 1. Pe langa deja celebra cursa de la Austin, Texas, aflata in calendarul Marelui Circ inca din 2012, pe lista ar putea intra si orasul Miami, care vrea sa isi depuna candidatura cu o cursa stradala.

Ideea nu este una noua si era in plan sa se materializeze inca din acest sezon. Oficialitatile locale au pus insa bete in roate proiectului, iar fanii Formulei 1 de pe Coasta de Est au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu un "Festival Formula 1", care a avut loc in luna octombrie a anului trecut. Autoritatile vor lua din nou in discutie posibilitatea organizarii cursei stradale din Miami la finalul acestei luni, pe 28 martie.

Daca oficialii din Miami vor da unda verde proiectului, atunci intrecerea va fi inclusa mai mult ca sigur in sezonul viitor al Formulei 1.

Cursa din Miami face parte din planul conducatorilor Formulei 1 de a mari numarul curselor dintr-un sezon la 25, fata de 21 cate sunt acum. Totusi, pana in acest moment, doar Marele Premiu al Vietnamului a fost confirmat ca o noutate pentru sezonul viitor. Acesta se va disputa undeva in jurul lunii aprilie si este programat de asemenea pe un circuit stradal.

Daca Marele Premiu din Miami se va concretiza, atunci el va deveni al saptelea circuit stradal din Formula 1, dupa cele din Baku, Singapore, Monte Carlo, Sochi, Abu Dhabi si Hanoi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter