Mercedes si Williams, parteneriat de durata in Formula 1

“Mercedes este in tratative cu Williams pentru un motor de Formula 1, care va fi furnizat din 2014″, a declarat sambata Toto Wolff, seful companiei motorsport germane.

Mercedes are deja contracte incheiate pentru a furniza motoare pentru Force India si McLaren anul viitor, dar cei din urma au anuntat ca isi vor relua parteneriatul cu Honda din 2015. “Este clar ca la vanzarea motoarelor vom pierde un client in 2015, iar pentru Mercedes este important sa aiba un caz de afaceri obisnuit, asa ca neaparat trebuie sa aiba cel putin trei clienti incepand cu 2015 ”, le-a spus Wolff reporterilor din Monaco Grand Prix.

“Asta este motivul pentru care purtam anumite discutii cu cateva echipe, iar Williams este una din ele.” Campionii Williams folosesc in prezent motoare furnizate de Renault, care furnizeaza de asemenea, alte trei echipe, inclusiv RedBull.

Rapoartele facute au sugerat ca motoarele Mercedes vor fi mai ieftine decat cele franceze. Wolff jongleaza cu ambele echipe, deoarece este director executiv al Mercedes F1, dar si actionar la Williams.

Formula 1 se va confrunta anul viitor cu cele mai mari schimbari din ultimul deceniu, cand motoarele actuale V8 de 2.4 litri vor fi eliminate, iar toate echipele vor fi nevoite sa treaca la motoare V6 de 1.6 litri, dotate cu sisteme de recuperare a energiei. Force India s-a inteles deja cu Mercedes pentru o afacere pe termen lung.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter