Mercedes ar putea sa dispara din Formula 1 la finalul lui 2020

Mercedes ar putea sa dispara din Formula 1 la finalul lui 2020

Mercedes ar putea sa se retraga din Formula 1 in 2021

 Mercedes analizeaza in aceasta perioada posibilitatea de a se retrage din Formula 1 la finalul sezonului care sta sa inceapa. Nemtii ar putea furniza in continuare motoare, dar echipa va fi preluata de Aston Martin, conform mai multor zvonuri din lumea motorsportului.

Consiliul de Administrati al companiei va discuta pe 12 februarie problema retragerii din Formula 1 la finalul lui 2020. Nemtii sunt obligati sa ia o decizie cat mai repede posibil, deoarece din primavara ar trebui sa pregateasca deja monopostul pentru sezonul 2021.

Mercedes planuieste sa reduca forta de munca cu 10.000 de angajati, iar aceasta mutare are ca scop reducerea costurilor totale cu 1,4 miliarde de euro pana la finalul lui 2022. Marea problema a celor de la Mercedes este legata de noul regulament tehnic care obliga echipele sa investeasca sume tot mai mari pentru a putea lupta pentr titlul mondial.

Totusi, in cazul unei retrageri, Mercedes ar putea ramane in Formula 1 ca si furnizor de motoare, la fel cum se intampla cu Honda in prezent. Compania din Stuttgart are deja contracte importante cu McLaren, Racing Point si Williams.

Toto Wolff planuieste insa sa achizitioneze actuala echipa Mercedes impreuna cu Lawrence Stroll, omul care detine Racing Point. Stroll vrea sa cumpere si Aston Martin, iar astfel Mercedes se va transforma in Aston Martin din 2021.

VIDEOCLIPUL ZILEI