Max Verstappen, penalizare pe grila de start din Marele Premiu al Italiei

Max Verstappen va pleca din spatele plutonului in Marele Premiu al Italiei, de duminica, dupa ce inginerii sai au decis sa schimbe motorul inaintea cursei de la Monza.

Max Verstappen

Pilotul echipei Red Bull va fi obligat sa plece din coada plutonului, indiferent de rezultatul din calificari, dupa ce echipa sa a hotarat sa ii echipeze monopostul cu un nou motor. Este vorba despre cea de-a patra modificare din acest sezon, una pe care o va folosi si Pierre Gasly la Toro Rosso. Ambii vor fi asadar penalizati pe grila de start de la Monza.

Cel mai nou upgrade al motorului Honda a fost testat in premiera de Alexander Albon si de Daniil Kvyat in weekend-ul din Belgia, de saptamana trecuta. Albon a decis sa revina totusi la motorul initial chiar inaintea cursei.

"Fiind prima lor cursa cu acest motor, Gasly si Verstappen vor primi penalitati si vor porni din spatele grilei, dar credem ca putem face o cursa foarte buna duminica. Am obtinut date importante la Spa si le-am folosit pentru a aduce mici modificari in ceea ce priveste setarile si calibrarea noului motor. Speram sa obtinem un nou rezultat bun", au declarat reprezentantii Red Bull.

Honda nu sunt singurii care vor implementa schimbari pentru Marele Premiu al Italiei. Ferrari, Renault si Mercedes au adus si ele modificari importante motoarelor. Alfa Romeo, Haas, Racing Point, Williams si McLaren au fost printre echipele care au primit penalitati pe grila la Spa-Francorchamps, in urma cu o saptamana.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter