Mark Webber “alearga” pentru Porsche la Le Mans

Pilotul de Formula 1 Mark Webber a semnat un contract cu Porsche pentru urmatorii ani. Din sezonul 2014, el va concura in noul LMP1 la cursa de 24 de ore de la Le Mans si la World Endurance Championship. Australianul de 36 de ani a mai concurat de doua ori pana acum la Le Mans.

In 1998, el s-a clasat pe locul 2 in in campionatul FIA GT la volanul unui prototip. De-a lungul carierei sale in F 1, adica din 2002 pana in prezent, Webber a urcat pe podium de 36 de ori, dintre care de noua ori pe cea mai inalta treapta.

"Este o onoare pentru mine sa vin la Porsche odata cu intoarcerea sa in clasa de varf de la Le Mans si in World Endurance Championship. Porsche a scris istorie in sporturile auto si are tehnologie de cel mai inalt nivel.

Abia astept competitiile dupa timpul petrecut in Formula 1 si abia astept sa conduc una dintre cele mai rapide masini din lume", a declarat Mark Webber. Alaturi de el, tot intr-un LMP1 vor concura Timo Bernhard din Germania, Romain Dumas din Franta, dar si pilotul de teste Neel Jani, din Elvetia. In 2010, primii doi au adus victoria la cursa de 24 de ore de la Le Mans, iar Neel Jani concureaza pe LMP1 din acelasi an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter