Marele Premiu de Formula 1 al Chinei ar putea fi anulat din cauza coronavirusului

Coronavirusul a provocat o adevarata panica la nivel mondial, dar cel mai acut in China, punctul zero al epidemiei.

Autoritatile locale iau in calcul ca situatia sa nu se imbunatateasca in viitorul apropiat, iar mai multe competitii majore programate in China ar putea fi anulate. Printre ele si Marele Premiu de Formula 1, care este programat pe 19 aprilie.

Apelul a fost transmis de responsabilii locali catre Federaţia Internationala de Automobilism, iar mesajul solicita suspendarea oricaror activitati sportive pana cand a disparut complet pericolul contaminarii si imbolnavirii. Reprezentantii din Formula 1 s-au intrunit deja pentru a lua o hotarare in privinta disputarii evenimentului - asta dupa ce au incercat sa mute cursa in septembrie in locul celei de la Moscova, insa rusii au refuzat categoric.

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei este programat pe 19 aprilie, fiind etapa a patra a sezonului din Marele Circ.

Pana acum au fost anulate mai multe competitii sportive precum Campionatele Mondiale de Atletism in sala, care erau programate in luna martie, si o cursa din Formula E la automobilism.

Si organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo sunt ingrijorati de amploarea epidemiei din China. "Sper ca molima sa nu se raspandeasca si mai mult si sa afecteze Jocurile Olimpice. Principalul obiectiv trebuie sa fie disparitia acestui pericol," a declarat Toshiro Muto, presedintele Comitetului de Organizare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter