Mercedes i-a decis viitorul lui Bottas. Unde va pilota finlandezul în sezonul următor!

Unul dintre marile semne de întrebare privind grila de piloți din viitorul sezon de Formula 1 și-a primit răspuns.

Valtteri Bottas si-a prelungit contractul cu Mercedes

Viitorul finlandezului Valtteri Bottas la Mercedes era sub semnul intrebarii din cauza numeroaselor "frecusuri" cu Lewis Hamilton din startul actualului sezon. Team-ul german a lasat insa rivalitatea de-o parte si i-a oferit lui Bottas un nou contract, valabil pana la finalul sezonului 2020. Bottas va rămâne astfel pentru un al patrulea an consecutiv la campioana ultimelor cinci sezoane din Formula 1.

Dupa ce s-a vazut cu contractul prelungit, Bottas si-a fixat ca obiectiv titlul mondial pentru sezonul viitor.

"Performantele mele se imbunatatesc an dupa an. Obiectivul meu este de a deveni campion mondial. Cred asta si, din exprienta mea cu echipa, Mercedes este cea mai buna optiune pentru mine de a atinge acest tel in 2020", a declarat pilotul de 30 de ani.

Cum va anuntam intr-un articol din urma cu cateva zile, pastrarea lui Bottas la Mercedes produce cateva schimbari importante pe grila din sezonul viitor. Astfel, Esteban Ocon, care spera la un post de "titular" la teamul german, va face trecerea la Renault, in locul lui Nico Hulkenberg. La randul sau, germanul este asteptat sa semneze cu teamul american Haas F1, urmand sa il scoata din calcule pe francezul Romain Grosjean.

Dupa 12 etape disputate din sezonul 2018, Valtteri Bottas ocupa pozitia a doua in clasamentul piotilor, cu 62 de puncte in urma coechipierului Lewis Hamilton. Bottas a reusit doua victorii in acest sezon, care i-au dus totalul la cinci de-a lungul carierei in Formula 1.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter