Mani Gyenes, salt spectaculos in clasamentul din Dakar. Ce a facut riderul roman in etapa a treia

Emanuel Gyenes a trecut cu bine peste ziua a doua din Dakar si a inceput sa urce in clasamentul general.

Dupa o a doua zi de concurs foarte dificila, care l-a vazut alunecand pana pe locul 49 in clasamentul general, Emanuel Gyenes a inceput sa urce in ierarhia Dakarului. Riderul roman a avut o a treia zi de concurs foarte buna, reusind sa se claseze pe locul 41 dupa parcurgerea celor peste 400 de kilometri ai probei. Mani a terminat ziua cu o intarziere de putin peste o ora fata de castigatorul etapei, americanul Ricky Brabec.

Evolutia foarte buna de marti l-a ajutat pe Mani sa faca un salt spectaculos de sase locuri in clasamentul general, pana pe pozitia a 43-a. Altfel, romanul si-a cimentat pozitia de lider in clasamentul categoriei Original, in care riderii nu au voie sa primeasca asistenta. Avansul sau a ajuns la peste 50 de minute fata de principalul urmaritor, francezul Florent Vayssade.

Cum spuneam, americanul Ricky Brabec a castigat etapa a treia la clasa moto, urmat de chilianul Cornejo Florimo și de argentinianul Kevin Benavides. Americanul a devenit astfel lider la general, cu aproape cinci minute avans fata de Benavides, principalul sau urmaritor.

La clasa auto, victoria de etapa i-a revenit spaniolului Carlos Sainz, care a devenit astfel lider la general. El are acum un avns de aproape cinci minute fata de qatarezul Nasser Al-Attyiah. Ziua a fost una excelenta si pentru Fernando Alonso, care a terminat etapa a treia pe pozitia a cincea, la doar sase minute in spatele conationalului sau. Fostul pilot de Formula 1 plateste insa pentru o a doua zi de concurs dezastruoasa si se afla in clasamentul general doar pe pozitia a 32-a.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter