Mani Gyenes, locul 31 in etapa a saptea din Dakar. Romanul si-a marit avansul la clasa Original

Riderul roman Emanuel Gyenes a avut o noua zi foarte buna la Dakar.

Dupa o zi de pauza, Raliul Dakar s-a reluat duminica cu etapa a saptea. Riderul roman s-a descurcat foarte bine pe traseul lung de 741 de kilometri, terminand etapa pe locul 31, la doar 36 de minute in urma invingatorului de etapa, argentinianul Kevin Benavides. Romanul a inregistrat astfel o urcare de doua pozitii in clasamentul general, pana pe pozitia 33. Totodata, Mani ramane lider in clasamentul clasei Original, avansul sau fata de principalul urmaritor fiind acum de aproape o ora si jumatate.

Un alt nume strans legat de tara noastra, austriacul Martin Freinademetz, creatorul fenomenului Red Bull Romaniacs, a terminat etapa pe pozitia a 83-a, iar la general a cazut pe pozitia a 79-a.

Etapa a saptea a fost castigata asadar de argentininanul Kevin Benavides, urmat de spaniolul Joan Barreda Bort si de austriacul Matthias Walkner. In clasamentul general, lider este in continuare americanul Ricky Brabec, care a terminat etapa pe pozitia a cincea. El este urmat la aproape 25 de minute de chilienii Pablo Quintanilla si Bornejo Florimo.

Altfel, ziua a saptea din Dakar a fost marcata de decesul riderului portughez Paulo Goncalves, vicecampionul din 2015. Detalii aici.

La clasa auto, victoria de etapa i-a revenit liderului de la general, spaniolul Carlos Saiz, care si-a marit astfel avansul in ierarhia raliului la zece minute. Este urmat de qatarezul Nasser Al-Attyiah si de francezul Stephane Peterhansel. Fernando Aloso a incheiat etapa pe pozitia a sasea si a urcat astfel pe locul 15 in clasamentul general.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter