Loeb lupta cu muntii la Pikes Peak

Pikes Peak, din Colorado, Statele Unite ale Americii, a fost invadat de… francezi. Sebastien Loeb si Peugeot Sport si-au instalat tabara la poalele faimosului munte ca sa participe la prima sesiune oficiala de antrenament inainte de celebra cursa Pikes Peak Hill Climb.

Iar rezultatele obtinute sunt foarte incurajatoare. In dimineata primului antrenament, directorul cursei i-a sfatuit pe piloti sa fie extrem de prudenti, pentru ca apa scursa de pe versanti a inghetat peste noapte.

Varful Pikes Peak are o altitudine de 4.301 metri, asa ca, dupa cum sigur vor spune multi alpinisti, omul trebuie sa fie mult mai umil, mai atent si mai muncitor in apropierea lui. Si ca sa eviti raul de altitudine, cel mai bine e sa mergi cu pasi marunti si putini. Iar Sebastien Loeb si Peugeot Sport exact asta au facut. Mai intai, au pus motorul pe un banc de lucru, in Colorado Springs, ca sa vada cum functioneaza la altitudini ridicate.

Apoi, a fost facut un test pe drumul de langa oras, ca sa fie facute modificarile necesare inainte de cursa.

In acelasi timp, Sebastien Loeb si-a lasat timp sa se acomodeze cu cele 156 de viraje, insotit, evident, de copilotul sau, Daniel Elena. Au facut in total noua urcari ca sa memoreze in detaliu fiecare miscare, pentru fiecare viraj. Abia dupa aceea au urcat in masina de concurs, un 208 T16, si au urcat pe Pikes Peak, in prima mansa a concursului.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter